• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Meurisse (7e) verbaast weer: "Ik wou nochtans dag in grupetto rijden"

  Xandro Meurisse kon naar de zevende plek sprinten.

  Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) mag zich stilaan de Tourrevelatie noemen. De 27-jarige renner heeft de pittige etappe richting Saint-Étienne overleefd en prijkt op de 13e plek in het klassement. "Ik kijk ongeduldig uit naar het vervolg", zegt hij.

  Xandro Meurisse gooide op La Planche des Belles Filles al hoge ogen met een derde plek en ook in de achtste rit liet hij van zich spreken. In het spoor van Peter Sagan knalde hij naar de zevende stek, goed voor plek 13 in het klassement. Dat zal zeker de aandacht wekken van enkele WorldTour-ploegen.

   

  "Ik had echt geen goed gevoel in de benen bij de start van de rit", gaf Meurisse toe. "Ik dacht er zelfs aan om de dag door te brengen in de grupetto. De benen hadden een tamme dag. Maar hoe meer kilometers ik maalde, hoe beter ik me voelde. Op de laatste beklimming kon ik de versnelling van de favorieten niet volgen, maar in de afdaling kon ik weer bijbenen."

   

  "In de slotkilometers kreeg je geen seconde om naar adem te happen. Toen Ineos de sprint aantrok, kon ik me in het wiel van Van Avermaet nestelen. Tegen sprinters als Sagan en Matthews kan ik niet op, dus de zevende plek was het hoogst haalbare."

   

  "Ik ben heel blij met dit resultaat na een loodzware dag, het was lastiger dan op La Planche des Belles Filles. Ik voel me klaar voor de volgende twee ritten, die minder veeleisend zouden moeten zijn. Ik kijk ongeduldig uit naar het vervolg, al zal de rustdag wel deugd doen. En ik hou er ook rekening mee dat er nog een slechte dag kan volgen."

  Een dag in het spoor van Xandro Meurisse:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal