• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lotto-Soudal: "Dit plaatst al onze mooie prestaties in extra daglicht"

  Thomas De Gendt blonk op het podium.

  De eerste Tour-week leek een net-niet-verhaal te worden voor Lotto-Soudal, maar Thomas De Gendt heeft orde op zaken gesteld. "En we hebben nog twee weken. Het is nog niet afgelopen", klinkt de ploeg strijdvaardig.

  Pocketsprinter Caleb Ewan moest in de eerste week de nul wegvegen voor Lotto-Soudal, maar de Australiër bleef steken op twee derde plaatsen en een tweede plek in de sprintetappes. Met Tim Wellens haalde het wel de bolletjestrui binnen, maar de ploeg snakte naar een overwinning. Nog voor er kritiek weerklinkt, heeft Thomas De Gendt alle kopzorgen weggeblazen.

   

  "Wat een plan, wat een fenomeen, wat een beest", zegt manager John Lelangue. "Dit is een van de grootste momenten, denk ik. Iedereen is verbaasd, zelfs in de volgwagen. We zagen vandaag een ongelofelijke Thomas."

   

  "We stonden al drie keer op het podium met Caleb, veroverden de bolletjestrui en nu deze overwinning. We hadden het plan om de hele Tour offensief te rijden en het is nog niet afgelopen. We hebben nog twee weken. Morgen liggen er nog kansen voor Wellens en Benoot en er komen nog twee sprintkansen aan voor Ewan. Maar vanavond gaan we toch een feestje bouwen."

   

  Ook performance manager Kevin De Weert noemt de zege "oververdiend" voor de ploeg. "Elke rit hadden we een plan en werd het ook uitgevoerd. Vandaag maakt De Gendt het schitterend af. We mogen trots zijn op onze jongens. Chapeau voor de ploeg voor deze eerste week. Deze zege plaatst onze mooie prestaties in een extra daglicht. Laten we hierop voortbouwen."

  Vreugde bij Lotto-Soudal:

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal