• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lonkt transfer voor Xandro Meurisse? "Ik droom van hoogste niveau"

  Xandro Meurisse is de revelatie bij Wanty-Groupe Gobert.

  Xandro Meurisse (Wanty-Groupe Gobert) heeft zich al in de kijker gereden in de Ronde van Frankrijk. Zouden ook de WorldTour-ploegen dat hebben opgemerkt? "Misschien kunnen we na de Tour eens  praten", zegt de 27-jarige Zwevegemnaar.

  In de derde rit naar Épernay stak Xandro Meurisse een eerste keer de neus aan het venster met een achtste plek. Maar vooral in de loodzware etappe naar La Planche des Belles Filles gooide hij hoge ogen: met de derde plaats klom hij naar plek 15 in het klassement.

   

  "Maar ik wil nog geen uitspraken doen over het klassement", zei hij voor de start van de achtste etappe. "Hoe langer ik het kan vasthouden, hoe beter. Ik zal er niet van wakker liggen als ik enkele plaatsen verlies. Ik eindig liever als 40ste met een etappezege, dan 20ste te eindigen en niet meer gezien te worden in de Tour."

   

  Met zijn prestaties heeft Meurisse ongetwijfeld al de interesse gewekt van de WorldTour-ploegen. "Ik heb vorig jaar bijgetekend voor twee jaar bij Wanty-Groupe Gobert. Uiteraard is het mijn droom om de stap naar het hoogste niveau te zetten. Dat weten ze bij de ploeg ook. We zullen wel zien of dat volgend jaar of het jaar erna is."

   

  "Ik wil me eerst volledig concentreren op de Tour om hier zonder kleerscheuren uit te raken. Misschien kunnen we daarna wel eens praten. Voorlopig heb ik nog een contract voor volgend jaar."

  Meurisse: "Ik droom van het hoogste niveau"