• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  KV Mechelen: "Beerschot is te laat en is buiten de zaak gesteld"

  Fans van KV Mechelen

  Mogen de fans van KV Mechelen naar JPL-matchen gaan kijken?

  KV Mechelen is niet onder de indruk van de eis van Beerschot dat KV Mechelen toch moet degraderen. "Na de uitspraak van het BAS is Beerschot geen betrokken partij meer in de zaak", luidt het.

  Het voetbalschandaal blijft als een schaduw boven het Belgische voetbal hangen. Eerder deze week besliste het BAS dat KV Mechelen en Waasland Beveren niet kunnen zakken naar de Proximus League. Omdat het bondsreglement dat niet toelaat.

   

  Maar die beslissing van het BAS is maar een gedeeltelijke uitspraak. Over de matchfixing zelf, de schuldvraag dus, is er nog geen uitsluitsel. En daarom wil Beerschot toch nog zijn plaats in de Jupiler Pro League afdwingen.

   

  Bij KV Mechelen reageren ze verbaasd. "Beerschot heeft het artikel B2008.213 nooit aangehaald in zijn pleidooien voor het BAS", zegt Thomas Declerck van het advocatenteam van KV Mechelen. "Nu is het eigenlijk te laat om daar mee af te komen en al zeker in de pers. En bovendien is dat artikel uit zijn context gehaald."

   

  Volgens KV Mechelen kan Beerschot niets meer claimen. "Door de beslissing van het BAS dat KV Mechelen in 1A en Beerschot in 1B moet spelen, is Beerschot buiten de zaak gesteld. Ze zijn dus geen betrokken partij meer in de zaak."