• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Formule E in New York: veel brokken en titelstrijd duurt voort

  Het was een bitsige strijd in de straten van New York.

  Het slotweekend in de Formule E bestaat uit 2 races in New York. De Fransman Jean-Eric Vergne kon zich vandaag al tot kampioen kronen, maar daar besliste een late crash anders over. De zege was voor Sébastien Buemi, Jérôme D'Ambrosio einigde in de punten, Stoffel Vandoorne niet.

  Sébastien Buemi reed van start tot finish aan de leiding in de eerste race in New York, maar achter de Zwitser was het een rollercoaster met botsauto's. WK-leider Jean-Eric Vergne moest achtervolgen na een vroege crash, maar leek toch op weg naar de titel.

   

  In de slotronde probeerde hij nog Felipe Massa in te halen voor de 9e plaats, maar dat brak hem zuur op. Door de botsing pakte Vergne geen punt en zijn rivaal Lucas Di Grassi reed ondertussen als vijfde over de finish. Zo wordt de titel zondag pas beslist.

   

  De Belgen moesten tevreden zijn met een bijrol in New York. D'Ambrosio en Vandoorne leken buiten de punten te eindigen, maar D'Ambrosio kon profiteren van de crash van Massa en Vergne om toch nog 9e te worden. Vandoorne kon de crash niet ontwijken en verloor nog enkele plaatsen. Hij finishte als 13e, op 50 seconden van dagwinnaar Buemi.

  De brokken en de inhaalbewegingen in New York

  Vandoorne: "Straks nog eens proberen"

  "We hebben geknokt voor de punten, maar in de laatste rondes lukte het helaas niet meer", reageert Stoffel Vandoorne. "Straks proberen we het nog een keer in de laatste race van het seizoen."