• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Algerijnse international mept zichzelf onderuit met arm van... tegenstander

  Ramy Bensebaini

  Bensebaini probeert het eens op een andere manier.

  In de Afrika Cup heeft Ramy Bensebaini een gooi gedaan naar Schlemiel van het Toernooi. De Algerijn wilde een fout uitlokken en dacht dan maar de arm van zijn tegenstander te gebruiken om zichzelf tegen het gras te meppen.

  Bensebaini, in 2014 nog binnengehaald bij Lierse als een waar toptalent, greep de arm van Wilfried Zaha stevig vast, trok het naar zijn gezicht en ging vervolgens tegen de grond. De scheidsrechter en de VAR hadden niet in de gaten.

   

  Na de match wou de Algerijnse bondscoach niet van commentaar weten. "Ik denk niet dat dit de plek is om hierover te praten. Er is een scheidsrechter en een VAR voor zulke situaties. Het is niet jouw job om dit aan te halen", wimpelde coach Djamel Belmadi een Algerijnse journalist nog af. 

   

  Algerije won uiteindelijk nog wel van Ivoorkust na strafschoppen. In de halve finales zondag ontmoet het land Nigeria. 

  Misschien had Bensebaini naar deze video gekeken: