Ga naar de inhoud

Zevenkampster Hanne Maudens verovert brons op EK voor beloften

Hanne Maudens was in het speerwerpen goed voor 37m40.

Hanne Maudens heeft België een bronzen medaille bezorgd op het EK voor beloften in Gävle in Zweden. Op de zevenkamp verzamelde ze 6.093 punten.

Hanne Maudens begon uitstekend aan haar EK-avontuur met een vierde plek op de 100m horden (14"16), maar na het hoogspringen (1m73) en het kogelstoten (13m36) verloor ze de voeling met de top drie. Maudens besefte dat ze stevig uit de hoek zou moeten komen en stelde niet teleur: met de snelste tijd op de 200 meter sprint (24"17) nestelde ze zich op de derde plek.

 

Op de tweede dag trok Maudens de lijn door in het verspringen: 6m22 was de beste prestatie van alle deelneemsters. Na het speerwerpen (37m40) begon onze landgenote als vijfde aan het laatste onderdeel, de 800 meter. Daarin scherpte ze haar persoonlijk record nog aan tot 2'08"79. Met die knaltijd wipte ze nog over twee concurrentes naar het brons.

 

In de eindstand moet Maudens met 6.093 punten enkel de Zwitserse Géraldine Ruckstuhl (6.274 ptn) en de Duitse Sophie Weissenberg (6.175 ptn) laten voorgaan. Maudens komt 207 punten tekort voor het minimum (6.300 punten) voor het WK in Doha (27/09-6/10). Het persoonlijk record van Maudens bedraagt 6.252 punten.

Tweets:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (Twitter). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.