• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Viviani: "Kon niet voluit sprinten door lekke band"

  Viviani werd genekt door een lekke band in de slotfase.

  Geen tweede ritzege voor Elia Viviani, de Italiaan van Deceuninck-Quick Step moest vrede nemen met de zesde plaats. Door materiaalpech kon hij z'n kansen niet verdedigen. "Het is jammer, want de jongens hebben hard gewerkt vandaag."

  Bij Deceuninck-Quick Step hadden ze hun zinnen gezet op de 7e etappe. Na de ritzege van Elia Viviani in de 3e rit was het vertrouwen in de Italiaan groot. Julian Alaphilippe, Yves Lampaert, Michael Mørkøv and Maximiliano Richeze zorgden voor de perfecte lead-out, maar Viviani kon het dit keer niet afmaken.

   

  "Na de laatste bocht voelde ik dat ik een lekke band had. Ik wist meteen dat ik niet voluit ging kunnen sprinten", zegt Viviani. "Het was pech en het is echt jammer, want de jongens hebben vandaag hard gewerkt om de vluchters te grijpen en mij vooraan af te zetten. Maar dat is sport. Je kan niks doen aan dit soort situaties."