• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert: "De ploeg draait fantastisch"

  Een veel beter Tour-debuut had Van Aert zich niet kunnen dromen.

  3 op 7 voor Jumbo-Visma. Na de ritzege van Mike Teunissen en de winst in de ploegentijdrit schoot nu ook Dylan Groenewegen raak. Mét dank aan het berewerk van Wout van Aert. "Ik ben er zeker van dat er nog meer mooie dingen kunnen volgen."

  Wout van Aert beleeft een fantastisch Tour-debuut. Zijn ploeg Jumbo-Visma rijgt de successen aaneen. "Dit is een heel goed gevoel. Het is echt machtig om de Tour zo te beginnen en nu ook zo voort te zetten. De ploeg draait fantastisch."

   

  "Als je ziet hoe Tony Martin de hele dag op kop rijdt en dan ook nog eens
  een beurt doet, dan ben je nog meer gemotiveerd om ook je ding te doen. Ik kwam iets vroeger op kop dan de bedoeling was. Mijn finish lag op 2,5 kilometer van de finish, waar het smaller werd. Ik wist dat het daar op een lint ging hangen en als ze daar in positie zaten, dan konden Mike, Dylan en Amund hun ding doen."

   

  "Ik was zelf naast de auto van Mitchelton aan het vragen hoe het was. Daar zeiden ze dat het fotofinish was. Het was nog bang afwachten, maar blijkbaar maakt Dylan het mooi af. Hij zette op tijd de sprint aan en dat is altijd een voordeel. Ik denk dat Viviani vrij laat aangaat. Als Dylan ruimte heeft, is hij altijd één van de sterksten. Het is nipt, maar elke centimeter is goed genoeg."

   

  "Ons vertrouwen is beloond. Dylan valt op die eerste dag, maar we hebben nooit aan hem getwijfeld. We hebben hem bezig gezien voor de tijdrit en toen had hij echt nog heel veel pijn. Iedereen zet zich voluit in. Nu het vertrouwen er is, ben ik zeker dat er nog meer mooie dingen kunnen volgen."

   

  Misschien wel voor Van Aert zelf, morgen in de rit naar Saint-Etienne. "Ik moet het nog eens goed bekijken. Het ziet er best zwaar uit, de hele dag op en af. Het is ongeveer in de regio waar de Dauphiné startte, dus ik kan me er wel iets bij voorstellen. Het zal ervan afhangen hoe de koers verloopt."

  Van Aert sleurt op kop van het peloton:

  Van Aert herbekijkt de sprint met Renaat: "Elke centimeter is goed genoeg"

  De Plus: "Perfecte lead-out van Wout, Mike en Amund"

  Ook Laurens De Plus deelde in de vreugde bij Jumbo-Visma. Hij zag hoe de druk de laatste dagen toch toenam bij Dylan Groenewegen. "Hij wou natuurlijk z'n snelle benen tonen. Hij is de snelste man van het peloton, maar door die valpartij kwam dat er niet uit en hij miste een beetje vertrouwen."

   

  "Voor ons was het een droomstart, maar voor Dylan persoonlijk niet natuurlijk. Hij ging voor geel in Brussel. Ik ben enorm blij dat wij het vertrouwen in hem behouden hebben en dat hij er ook in is blijven geloven."

   

  "Ik denk dat het geen gemakkelijke week voor hem was. Hij heeft toch afgezien, het was een zware val. Het was een perfecte lead-out van Wout, Mike en Amund. De Pantserwagen (Tony Martin, red.) reed de hele dag op kop en dan was er de mooie afwerking van Dylan".

   

  Is Groenewegen nu definitief gelanceerd? "Meestal wordt het nu mentaal makkelijker voor een sprinter. Als ze de eerste zege te pakken hebben, volgt de tweede makkelijker. Maar voor ons is de Tour al meer dan geslaagd, 3 op 7 is enorm goed."