• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Red Flames pakken met 19e plaats hoogste notering ooit op FIFA-ranking

  De Belgische nationale vrouwenploeg stijgt naar plek 19 in de vernieuwde FIFA-ranking. In maart stonden de Red Flames nog op de 20e plaats. Dat was hun hoogste notering ooit, maar nu doen ze nog een plekje beter. De ranglijst wordt aangevoerd door de wereldkampioenen uit de VS. 

  Team USA kroonde zich recent in Frankrijk voor de 2e keer op rij tot wereldkampioen. De VS houdt met 2.180 punten Duitsland (2.059 ptn) achter zich, dat op het WK in de kwartfinales tegen Zweden sneuvelde. Nederland, op het WK ietwat verrassend tweede, springt van de 8e naar de 3e plaats, voor Frankrijk en Engeland.

   

  Met 1.813 punten gaan de Red Flames, die niet aanwezig waren op het WK, een plaats vooruit tot nummer 19. Nooit deden de Belgen beter. De Flames richten momenteel hun pijlen op het EK van 2021 in Engeland. Vanaf 3 september beginnen de kwalificaties voor dat Europees kampioenschap.