Opa Poulidor: "Over 2 jaar rijdt Mathieu ook de Tour, denk ik"

  21 januari 2018: Raymond Poulidor feliciteert kleinzoon Mathieu van der Poel met zijn zege in de Wereldbeker veldrijden.

  Maakt Mathieu van der Poel in 2021 zijn debuut in de Ronde van Frankrijk. Grootvader Raymond Poulidor (83) denkt van wel. "Of hij meespeelt voor het klassement kan ik niet zeggen, maar met Mathieu weet je nooit", vertelt hij.

  "Ik vergelijk Mathieu met Alaphilippe"

  Wout van Aert maakt indruk in zijn eerste Tour, ook op Raymond Poulidor. "Hij rijdt bijzonder sterk", vindt de aimabele oud-coureur en opa van Mathieu van der Poel.

   

  "Ik heb Wout de voorbije week een keer kunnen feliciteren op het podium. Hij was erg aardig. "Gelukkig is Mathieu hier niet", zei hij me. Ik heb geantwoord dat hij even sterk is."

   

  Wanneer mag Poulidor zijn kleinzoon feliciteren in de Ronde van Frankrijk? "Over 2 jaar, denk ik. Eerst heeft hij een ander doel: olympisch kampioen worden in het mountainbiken."

   

  "Of hij meespeelt voor het klassement kan ik niet zeggen, maar met Mathieu weet je nooit. Ik vergelijk hem met Alaphilippe. Met hem weet je ook niet waar hij eindigt."

   

  "Mathieu is een buitengewone jongen. En hij haat het om te verliezen. Als hij ergens start, wil hij die koers ook winnen", weet Poulidor, die zelf 8 keer op het Tourpodium stond (3x tweede en 5x derde).

  VIDEO: Poulidor feliciteert Van Aert na de ploegentijdrit

  "Thomas steekt er bovenuit"

  Gisteren heeft Raymond Poulidor genoten van de stevige Vogezenrit met aankomst op La Planche des Belles Filles. "Het was geen makkelijke, maar wel een buitengewone etappe. En de favorieten reden maar net voor de bezemwagen uit", lacht Raymond Poulidor.

   

  "Ik zag een tiental renners dat op het podium in Parijs mikt. Eentje stak er bovenuit: de titelverdediger (Geraint Thomas, red). Hij beschikt ook over de sterkste ploeg."

   

  "Thomas bewijst dat hij in vorm is. Bovendien hoeft hij niet aan te vallen. Volgende week vrijdag kan hij het verschil maken in de tijdrit. Voorts moet Thomas gewoon zijn rivalen volgen."

  "Geraint Thomas hoeft niet aan te vallen."

  VIDEO: Het interview met Raymond Poulidor