• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Lefevere: "Bennett heeft nog niet getekend, want Bora doet moeilijk"

  Patrick Lefevere

  Patrick Lefevere

  Deceuninck-Quick Step hoeft vrijdag niet langer de leiderstrui te verdedigen. "We zijn vergeten het geel te houden", vindt manager Patrick Lefevere, die ook ontkent dat hij al een akkoord heeft met de Ierse sprinter Sam Bennett.

  Deceuninck-Quick Step moest donderdag de gele trui inleveren. Julian Alaphilippe staat nu in de stand op 6 seconden van de nieuwe leider, Giulio Ciccone. "Ik denk dat we eerder vergeten zijn van het geel te houden in plaats van dat we het moesten afstaan", is Patrick Lefevere kritisch voor zijn eigen team.

   

  "Misschien hadden we iets meer moeten rijden in het midden van de wedstrijd. Rond de bevoorrading kon het zeker nog sneller. We hoopten dat de mannen die pretenderen klimmers of klassementsrenners te zijn iets harder zouden jagen in de ontsnapping, maar dat is niet gebeurd."

   

  In het slot leek Alaphilippe zijn gele trui nog even veilig te kunnen stellen, maar de Fransman kwam nipt tekort. "In de laatste 100 meter parkeerde hij, zoals iedereen. Als hij wat later was vertrokken, dan had hij makkelijk 6 seconden kunnen goedmaken op 100 meter."

   

  "Geel terugpakken? Dat zal niet makkelijk zijn. Ciccone is ook een klimmer, al kan iedereen een zwakke dag hebben. Vanaf St-Etienne en de ritten daarna moeten we proberen in dezelfde positie te blijven en dan kan het zijn dat hij ze nog eens terugpakt."

  Julian Alaphilippe rijdt niet langer in het geel.

  Julian Alaphilippe rijdt niet langer in het geel.

  "Bennett heeft nog niet getekend"

  Deceuninck-Quick Step won in deze Tour al twee ritten, met Alaphilippe en Viviani. Kan die laatste nog eens een slag slaan in een sprint? "Veel kansen zijn er niet meer, maar hij mag altijd proberen om mij gelukkig te maken. We zullen niet alleen zijn", weet Lefevere.

   

  "Hij had vooral Parijs in gedachten. Winnen op de Champs-Elysées staat natuurlijk mooi op je palmares. Maar als je daarvoor al een keertje kunt winnen, moet je dat uiteraard niet laten liggen."

   

  Viviani is bezig aan zijn laatste maanden bij Deceuninck-Quick Step. Wordt de Ier Sam Bennett de vervanger van de Italiaan? "In eer en geweten kan ik je vertellen dat hij niet getekend heeft bij ons. Nog niet. Ik wil hem wel, maar het is nog niet in orde. Bora doet moeilijk, al weet ik niet waarom."

   

  "Of het voor mij een rol speelt dat hij in Wervik geboren is? Als hij geen goeie coureur was, kon het mij echt geen kl*ten schelen dat hij in Wervik of Menen geleefd heeft."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal