• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Naesen: "Bardet zei: "Ik ben gekraakt in mijn hoofd, niet in mijn benen""

  Romain Bardet sleurde zich gisteren naar de top.

  Het parcours van de Tour leek als het ware uitgedokterd voor Romain Bardet (28), maar de ranke Fransman kreeg bij de eerste aankomst bergop klop van zijn concurrenten. Bardet volgt in het klassement al op 2 minuten van Geraint Thomas, de eerste topper in de rij. "Maar het is vaak niet slecht om afgeschreven te worden", weet ploegmaat Oliver Naesen.

  AG2R-makker Oliver Naesen wilde niet zeggen dat Romain Bardet gisterenavond in het hotel in zak en as zat. "Of het tijdsverlies gisteren hard is aangekomen? Ja en neen. Het is vooral voor Romain een teleurstelling, maar het was gisteren ook een specifieke aankomst."

   

  "Het is een beetje dubbel. Nibali en Kruijswijk verloren gisteren ook tijd en men zegt dan dat dat geen probleem is. Romain verloor ietsje meer tijd en het is net helemaal over. Ik geloof nog in hem om er een mooie Tour van te maken. Voor het klassement iets minder, maar er is gelukkig zoveel meer."

   

  "Romain is gewoon goed", benadrukt Naesen nog eens. "Ik weet niet goed waarom hij er gisteren niet bij zat. Aan tafel zei hij: sorry gasten, ik ben gekraakt in mijn hoofd, niet in mijn benen. Ik schrok er ook van dat hij een klopje gekregen heeft."

   

  Misschien kan Bardet vanuit de achterhoede nog zijn stempel drukken. "Ik hoop een beetje op dat scenario. In dezelfde tijd als een Bernal zou hij geen millimeter vrijheid krijgen. Nu zit hij een beetje in de zone van Alaphilippe en Barguil de voorbije jaren. Het is vaak niet slecht om afgeschreven te worden."

   

  "Of dit voor mezelf dan iets veranderd heeft? Ik krijg meer kansen, maar dat was voor de Tour al afgesproken. Zaterdag en zondag zijn zulke dagen. Maar de helft van de ploeg mag proberen."