Ga naar de inhoud

Mercedes herstelt dominantie in vrije oefensessies in Groot-Brittannië

 vr 12 juli 2019 21:16
Valtteri Bottas kan de beste papieren voorleggen na de tweede oefensessie.

Valtteri Bottas heeft de snelste tijd geklokt in de tweede vrije oefensessie van de GP van Groot-Brittannië. Lewis Hamilton, die op een zesde overwinning aast op Silverstone, volgt in het zog van zijn ploegmaat. De concurrentie lijkt uit het Ferrari-kamp te komen.

Er leek even wat sleet op de dominantie van Mercedes te komen, want in Oostenrijk stond er voor het eerst geen Zilverpijl bij de eerste twee. Max Verstappen en Charles Leclerc speelden stoorzender.

 

Maar Bottas en Hamilton zijn vastberaden om op Silverstone weer de hoogste podiumplekjes in te nemen.  Bottas nam de tweede oefensessie voor zijn rekening met 1'26"732. Hamilton was 0"069 trager.

 

Charles Leclerc (1'26"929) en Sebastian Vettel (1'27"180) lijken met hun Ferrari's de grootste bedreiging te worden voor de Zilverpijlen. Max Verstappen, de winnaar in Oostenrijk, moest vrede nemen met een zevende plek. Zijn ploegmaat Pierre Gasly, die de snelste was in de eerste vrije oefensessie, eindigde op de vijfde plek.

Uitslag van de tweede vrije oefensessie:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.