• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van der Schueren: "Voor mij is Tour van Meurisse nu al geslaagd"

  Xandro Meurisse werd donderdag knap 3e in een bergrit.

  Xandro Meurisse werd donderdag knap 3e in een bergrit.

  Xandro Meurisse heeft donderdag in de rit naar La Planche des Belles Filles nog eens getoond wat hij in zijn mars heeft met een knappe 3e plaats. Hilaire Van der Schueren, ploegleider van Meurisse bij Wanty-Groupe Gobert, was dan ook in zijn nopjes voor de start van de 7e rit.

  Xandro Meurisse rijdt al sinds 2016 voor de ploeg van Hilaire Van der Schueren. "Ik zag hem 4 jaar geleden rijden en toen zei ik meteen dat we hem moesten hebben", vertelt Van der Schueren. "Even was ik nog bang toen hij de koninginnenrit won in de Vierdaagse van Duinkerke, maar een week later kon ik hem toch vastleggen."

   

  "Vorig jaar heb ik hem niet meegenomen naar de Tour omdat hij vader ging worden en het jaar daarvoor was het nog te vroeg voor hem. Nu wist hij vanaf het begin van het jaar dat hij mee zou gaan naar deze Tour. Hij is er rijp voor en dat bewijst hij ook", zegt Van der Schueren trots.

   

  "Ik ben heel gelukkig wat hij tot nu toe al gedaan heeft. Ik ben wel een beetje bang dat hij wat tekort zal komen in de Pyreneeën of de Alpen boven de 2.000 meter, maar voor mij is zijn Tour nu al geslaagd. We blijven hard werken zodat hij in de toekomst een zeer goeie ronderenner kan worden voor België."

  Xandro Meurisse

  Xandro Meurisse

  "Heel blij dat we zijn contract opengebroken hebben"

  Volgens Hilaire Van der Schueren is Xandro Meurisse op en top prof. "Misschien soms wat te veel. Hij leeft echt 200 procent voor zijn vak. Daarnaast is hij ook een echte familieman, misschien ook wat te veel soms", klinkt het.

   

  "Xandro ligt echt zeer goed in de groep. Met hem kun je moeilijk ruzie maken. Hij is graag bij ons en wordt op handen gedragen. De sfeer binnen de ploeg is geweldig."

   

  De WorldTour-teams zullen ook wel hun oog laten vallen op Meurisse. "Laat ze maar komen aankloppen op de rustdag", glimlacht Van der Schueren. "Wij staan voor alles open, maar hij heeft wel nog een overeenkomst tot volgend jaar. We hebben zijn contract opengebroken en daar ben ik nu zeer blij om."

   

  "Wij rijden trouwens ook WorldTour: de Ronde van Frankrijk, Catalonië, Romandië, alle klassiekers... Wat moet je nog meer rijden? Wil hij naar het Baskenland? Polen? De Vuelta misschien, ja. We proberen gewoon in de top 2 van de procontinentale ranking te eindigen en dan zien we wel."