• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Anderlecht speelt voortaan in het Lotto Park, Standard in zee met Emirates

  Door een onoplettendheid werd de naam vorige week al gelekt

  Het Constant Vanden Stock-stadion is niet meer. Voortaan moet u "Lotto Park" zeggen als u naar een thuismatch van Anderlecht kijkt. Standard verandert de naam van zijn stadion niet, maar verwelkomt wel luchtvaartmaatschappij Emirates op Sclessin.

  De naamsverandering in Brussel hing al even in de lucht, maar nu is het ook een feit: Anderlecht speelt zijn thuiswedstrijden vanaf nu in het Lotto Park. Na 36 jaar wordt dus afscheid genomen van het Constant Vanden Stock-stadion. Een gevoelige wijziging, maar "de tijd staat niet stil", klinkt het bij Anderlecht.

   

  "We hebben gekozen voor de naam Lotto Park omdat het enerzijds de rijke traditie en vertrouwde locatie van de club koestert en anderzijds omdat Lotto, als één van de partners van Anderlecht, de waarden van de club deelt", zegt commercieel directeur Jo Van Biesbroeck.

   

  "We beseffen dat een naamsverandering een gevoelige vernieuwing is. Maar de tijd staat niet stil. Een stadionnaam linken aan een sterk merk is een trend die zich in Europa al jaren voordoet."

   

  Anderlecht is niet het eerste Belgische voorbeeld. Ook AA Gent (Ghelamco Arena), KV Oostende (Versluys Arena), Genk (Luminus Arena) en KV Mechelen (AFAS-stadion) linkten hun stadionnaam al aan een merk. Anderlecht wil de nieuwe naam inhuldigen op de fandag op 14 juli.

  Emirates landt op Sclessin

  Standard verwelkomt dan weer Emirates op Sclessin. De vliegtuigmaatschappij zal vanaf dit seizoen te zien zijn in het stadion in Luik. "Het is uiteraard een grote trots voor Standard de Liège om een dergelijk internationaal gerenommeerd merk te mogen verwelkomen", zegt algemeen directeur Alexandre Grosjean.

   

  "Het bewijst de impact van Standard, ook buiten de landsgrenzen. We hopen dat dit akkoord het begin is van een lange en vruchtbare samenwerking. We heten Emirates welkom op Sclessin en enkele gelukkige supporters mogen zich opmaken om een onvergetelijke ervaring te beleven!”