• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Genk strikt toptalent Ianis Hagi (zoon van legende Gheorghe)

  Ianis Hagi was een van de smaakmakers op het EK voor beloften.

  KRC Genk heeft een akkoord bereikt met het Roemeense toptalent Ianis Hagi. De 20-jarige aanvallende middenvelder, zoon van Gheorghe Hagi, de beste Roemeense voetballer aller tijden, ondertekent een contract tot 2024.

  Na een topseizoen met 14 goals en 8 assists bij het Roemeens FC Viitorul stond Ianis Hagi in de belangstelling van verschillende grote clubs. Onder meer Ajax volgde het 20-jarige toptalent op de voet. Maar Genk gaat met de aanvallende middenvelder aan de haal: hij tekent een contract voor vijf seizoenen.

   

  "Ianis is technisch enorm sterk, tweevoetig, met een uitstekende balaanname en traptechniek", schrijft Genk. "Hij voetbalt creatief, is steeds aanspeelbaar, met veel lef en initiatief."

   

  Hagi jr. staat voorlopig nog in de schaduw van zijn vader, Gheorghe Hagi. De 'Maradona van de Karpaten' was in de jaren 80 en 90 een icoon, die furore maakte bij Steaua Boekarest, Real Madrid, FC Barcelona en Galatasaray.

  Genk kondigt de transfer aan met een knap filmpje:

  Hagi scoorde twee goals op het EK U21: