• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Belgisch record en zilveren plak voor Belgische beloften op EK

  De Belgen pronken met hun zilveren medaille.

  De Belgen pronken met hun zilveren medaille.

  Op het EK baanwielrennen in Gent hebben de Belgische beloften het Belgisch record scherper gesteld in de ploegenachtervolging. Het Belgische kwartet veroverde ook de zilveren medaille.

  Robbe Ghys, Sasha Weemaes, Fabio Van den Bossche en Gerben Thijssen klokten op de wielerbaan van het Vlaams Wielercentrum Eddy Merckx af op 3'56"818. Daarmee vestigde het viertal een Belgisch record.

   

  In de strijd om het goud mochten de jonge Belgen het opnemen tegen Rusland. Ghys en co bleven in de finale ruim 2 seconden boven hun eigen toptijd, terwijl de Russen nog een flink stuk sneller waren. Zilver dus voor België. "Een geweldige prestatie van deze jonge ploeg", schrijft Robbe Ghys op Instagram.