• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Benoot verliest 20 minuten: "Ik hoop nu in het weekend vrijheid te krijgen"

  Tiesj Benoot hoopt zijn slag te slaan in het Centraal Massief.

  Na zijn 4e plaats in de Ronde van Zwitserland werd her en der verwacht dat Tiesj Benoot (25) in de Tour de France voor een klassement zou gaan. Bij de eerste aankomst bergop was er alvast geen spoor van de Lotto-renner, die op 20 minuten van ritwinnaar Dylan Teuns finishte. Een min of meer bewuste zet, vertelde Benoot vanochtend aan onze reporter.

  Tiesj Benoot zag hoe ploegmaats Thomas De Gendt en Tim Wellens gisteren meeschoven in de ontsnapping op weg naar La Planche des Belles Filles. "Dat was een goeie situatie voor ons en daarna voelde ik me niet echt super", was Benoot eerlijk.

   

  "Zoals ik al gezegd had: als ik niet goed was, dan wilde ik niet forceren. Ik heb tijd genomen en kan zaterdag en zondag vrij meegaan. Ik heb dat zelf beslist en mijn benen ook. Het was de beste beslissing voor mij."

   

  "Ik ben gisteren niet volledig uitgewrongen over de finish gekomen. Ik had ook geen superdag en ik hoop nu zaterdag en zondag vrijheid te krijgen. Dat zijn twee mooie kansen voor een ontsnapping."

   

  "Neen, ik denk niet dat mijn klimmersbenen nu weg zijn. Dat kan ook niet. Ik had de eerste dagen ook een goed gevoel, maar gisteren was gewoon een mindere dag."