• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Ben Hermans is opnieuw eindwinnaar in Ronde van Oostenrijk

  Ben Hermans werd niet van de troon gestoten op de pittige slotklim.

  Ben Hermans heeft voor het tweede jaar op rij de Ronde van Oostenrijk op zijn naam geschreven. In de slotetappe liet Hermans de eindzege niet meer glippen. De dagzege was voor de Russische kampioen Alexander Vlasov.

  Ben Hermans had slechts een voorgift van 8 seconden in het klassement en wist dat zijn leidersplaats nog bestookt zou worden in de loodzware slotetappe op de Kitzbüheler Horn, een klim van 9,7 km met een gemiddeld stijgingspercentage van 12,9 procent.

   

  Aan de voet van de pittige slotklim werd vrijbuiter Marek Rutkiewicz opgeraapt en kon het spektakel beginnen. Ruben Fernandez (Movistar) gooide de knuppel in het hoenderhok, Riccardo Zoidl (CCC) nam over. De Oostenrijker, die in 2013 nog de eindzege op zak had gestoken, kon zijn inspanning niet tot het einde volhouden. Uiteindelijk plantte de Rus Aleksandr Vlasov zijn vlag op de top van de Kitzbüheler Horn, goed voor de etappezege.

   

  Ben Hermans overleefde het spervuur aan aanvallen en hield zijn dichtste belager Ben O'Connor op achterstand. Onze landgenoot schrijft zo voor de tweede keer op rij de Ronde van Oostenrijk op zijn naam.

  Tweets: