• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Banks boekt eerste profzege in Giro Rosa, Van Vleuten test tegenstand

  De aanvalslust van Elizabeth Banks werd beloond.

  De Britse Elizabeth Banks (Bigla Pro Cycling) heeft de achtste etappe van de Giro Rosa gewonnen, meteen goed voor haar eerste profzege. De Nederlandse Annemiek van Vleuten (Mitchelton-Scott) blijft leider.

  Net voor het aansnijden van het slotweekend van de Giro Rosa kreeg het peloton een rit van 133 kilometer met twee stevige beklimmingen voorgeschoteld. Leider Annemiek van Vleuten testte op de eerste klim haar benen even. Ze reed even alleen vooraan, maar werd weer ingerekend.

   

  Een vlucht van elf andere rensters, met onder meer Sofie De Vuyst, had meer succes en bleef uit de greep van het peloton. Met nog tien kilometer gooide Elizabeth Banks haar troeven op tafel, meteen het winnende hand.

   

  De Britse kwam solo over de streep. De Amerikaanse Leah Thomas werd tweede, de Italiaanse Soraya Paladin derde. Sofie De Vuyst finishte als vijfde. Van Vleuten finishte in het peloton en begint met ruime voorsprong aan de laatste twee etappes.

  Tweet:

  Uitslag rit 8    

  1. Elizabeth Banks (Ned), in 15u01'51"

  2. Leah Thomas (VS)

  3. Soraya Paladin (Ita) 

  4. Malgorzata Jasinska (Pol)

  5. Sofie De Vuyst

     
  Stand na rit 8:    

  1. Annemiek Van Vleuten (Ned)

  2. Anna van der Breggen (Ned)

  3. Katazyna Niewiadoma (Pol)

  4. Lucinda Brand (Ned) 

  5. Amanda Spratt (Aus)