• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  TAS maakt einde aan levenslange IOC-schorsing voor Moetko

  Vitaly Moetko

  Vitaly Moetko

  Het Internationaal Sporttribunaal TAS heeft het besluit van het Internationaal Olympisch Comité (IOC) om Vitaly Moetko levenslang te schorsen, vernietigd. Dat heeft het TAS donderdag bevestigd.

  Vitaly Moetko, de huidige Russische vicepremier en voormalige minister van Sport, werd op 5 december 2017 door het IOC geschorst voor zijn rol in een omvangrijk dopingsysteem in zijn land, onder meer bij de Winterspelen van 2014 in Sotsji.

   

  Moetko werd zo uitgesloten van elke betrokkenheid bij de Olympische Spelen, maar bleef daarna wel aan als voorzitter van de Russische voetbalbond (RFU). In februari van dit jaar legde hij die functie neer.

   

  Moetko had als minister van Sport en voorzitter van de RFU grote invloed in Rusland. De vertrouweling van president Vladimir Poetin zat ook in het organisatiecomité van het WK 2018, maar enkele maanden voor het toernooi trok hij zich onder grote druk terug