• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Verbrugghe: "Nu een rit binnen is, mag Teuns misschien focussen op klassement"

  Dylan Teuns

  Dylan Teuns

  Rik Verbrugghe zag gisteren zijn pupil Dylan Teuns een fantastische ritzege pakken op de top van La Planche des Belles Filles. "Dylan had dit nodig om een stap te zetten in zijn carrière", zegt Verbrugghe.

  "Hij heeft slim gereden"

  Rik Verbrugghe is naast Belgisch bondscoach ook nog ploegleider bij Bahrein-Merida. Verbrugghe is niet in de Tour, maar samen hadden ze vooraf wel wat plannetjes gesmeed.

   

  "Dylan en ik hadden bekeken welke ritten hij zou kunnen uitpikken en La Planche des Belles Filles was daarvan de eerste. Het was een rit waarvan je wist dat een ontsnapping kans maakte als er een mooie groep wegreed. Dat was zo. Er waren veel ploegen vertegenwoordigd en vooraan zaten renners als Thomas De Gendt. Dat is een grote hulp om het uit te zingen."

   

  "Ik ben heel blij voor hem. Hij was 9e in Luik- Bastenaken-Luik, hij won een rit in de Dauphiné en werd daar 6e in het eindklassement. Ik wist dat hij klaar was en hij heeft gisteren slim gereden. Hij heeft enkel aan de zege gedacht, niet aan de bolletjestrui."

  Dylan Teuns

  Dylan Teuns

  Volgende stap in zijn carrière

  Een zege in de Ronde van Frankrijk is meteen de grootste overwinning in de carrière van de 27-jarige Dylan Teuns. Bovendien opent ze perspectieven voor deze Tour en de rest van zijn carrière, zo denkt Rik Verbrugghe.

   

  "Dylan had dit nodig om een stap te zetten in zijn carrière, volgens mij", zegt Verbrugghe. "Twee jaar geleden won hij in de Ronde van Polen, in de Arctic Race en Ronde van Wallonië. Dat is een lager niveau. Vanaf vorig jaar heeft hij gefocust op grotere koersen en dat hebben we dit jaar voortgezet. We moesten hem vooral zelfvertrouwen geven, want dat is wat je vooral mist als je even niet meer wint."

   

  Nu een ritzege op zak is, valt druk van de schouders van Teuns. "Ik ga er met hem nog eens over spreken, maar ik weet dat hij ook in  het algemeen klassement zijn plan zou trekken. Nu hij een rit beet heeft, mag hij eens focussen op het klassement. Een plaats in de top 10 zou prachtig zijn."

   

  "Ook voor Nibali komt dit mischien wel goed uit. Ook hij twijfelde of hij moest gaan voor een rit of voor het klassement."

  "Er is niets concreets met Cofidis"

  Rik Verbrugghe reageerde ook kort op de geruchten dat hij Bahrein-Merida zou gaan inruilen voor Cofidis. "Er zijn gesprekken geweest, maar er is niets concreets."


  "Cédric Vasseur wil me heel graag. We kennen elkaar al heel lang. Hij wil zijn ploeg naar de WorldTour brengen, maar Merida trekt ook aan mijn mouw. Voor mij blijft bondscoach zijn de prioriteit."