Ga naar de inhoud

Spullen van tennislegende Boris Becker geveild voor schuldeisers

 do 11 juli 2019 21:30
Beckers "Man van het Jaar"-trofee uit 1985 leverde 34.000 euro op voor zijn schuldeisers.

Op een gedwongen veiling bij het Britse veilinghuis Wyles Hardy & Co zijn meer dan 80 voorwerpen uit de carrière van Boris Becker verkocht. De opbrengst was nodig om Beckers schuldeisers af te betalen.

In 2017 begonnen de problemen voor Boris Becker: door een Britse rechtbank werd hij insolvent verklaard. Dat betekent dat hij niet in staat was om zijn schulden af te betalen, kortweg: bankroet. Vorig jaar in juni slaagden de advocaten van de 51-jarige tennisster er nog in om een spullenverkoop per opbod uit te stellen. Maar een half jaar later verlengde de rechter Beckers status van insolventie voor onbepaalde tijd. 

 

Om Beckers schuldeisers af te lossen, werden vandaag talrijke (persoonlijke) bezittingen van de zesvoudige grandslamwinnaar online van de hand gedaan. De spullen moesten omgerekend een slordige 557.000 euro opleveren.

 

Een oude tennisracket van Puma, getekend door Becker himself, ging voor bijna 15.000 euro de deur uit. Verder leverde een replica van een Wimbledontrofee, uitgereikt door de Duitse Tennisfederatie na zijn zeges in 1985 en 1986, 35.750 euro op. 

 

In zijn carrière won Boris Becker 3 keer Wimbledon, 2 keer de Australian Open en een keer de US Open. 

 

 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.