Onduidelijkheid blijft na uitspraak BAS: "Bereiden wedstrijden voor alsof we die ook spelen"

  Bij Antwerp zijn ze volop bezig aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen.

  Ook na de tussentijdse beslissing van het BAS om KV Mechelen in 1A te laten spelen, blijft er onduidelijkheid over het Europees ticket van de club. Ook bij Antwerp, dat voorlopig in de tweede voorronde van de Europa League in actie komt, weten ze nog niet waar ze aantoe zijn.

  "We weten eigenlijk niets meer"

  KV Mechelen is als bekerwinnaar rechtstreeks geplaatst voor de poulefase van de Europa League. Antwerp begint aan zijn eerste Europese avontuur in 25 jaar in de tweede voorronde van de Europa League. Als KV Mechelen zijn Europese ticket alsnog verspeelt, schuift het een ronde op naar de derde voorronde. 

   

  Die onzekerheid knaagt bij de oudste club van het land. "Na de uitspraak van gisteren weten we eigenlijk niets meer", klinkt het. "We proberen er dan ook niet mee bezig te zijn en bereiden ons voor op die wedstrijd tegen Viitorul Contstanta alsof we die ook gaan spelen."

   

  "De uitspraak van het BAS handelt niet over de schuldvraag. Dat wordt later nog duidelijk. Wijzelf, AA Gent en Standard zijn betrokken partij, net als het hele Belgische voetbal. Als we niet tijdig tot een oplossing komen, weten we ook niet hoe de UEFA zal reageren."

   

  "Uiteraard is dat heel vervelend, maar we hebben als club besloten om er niet inhoudelijk op te reageren. Er zijn heel veel dingen gebeurd in het Belgische voetbal, maar wij hebben geen enkel dossier inhoudelijk kunnen inkijken. Het is dan ook heel moeilijk om daar een mening over te vormen."

  Wij hebben geen enkel dossier inhoudelijk kunnen inkijken. Het is dan ook heel moeilijk om daar een mening over te vormen.

  Sven Jaecques (Antwerp)

  "Er kan niets geregeld worden"

  Wie kan dan wel een antwoord geven? "Er is contact met de UEFA", zeggen ze bij Antwerp. "Elke club die Europees speelt, heeft heel wat dingen te regelen. Er is dagelijks contact met iemand van de UEFA, maar ook zij kunnen niets zeggen."

   

  "Voor de ploeg die tegen ons of AA Gent speelt, is het eigenlijk nog vervelender. Spelen ze tegen ons, dan moeten ze door de verbouwingen aan de Bosuil naar Brussel, spelen ze tegen AA Gent, dan wordt het Gent. Ook zij wachten dus geduldig de uitspraak af om in actie te kunnen schieten."

   

  "We gaan ook niet gefrustreerd reageren en wachten af. Hoe jammer het ook is, we zullen het pas laat weten. Als er duidelijkheid is, dan communiceren we ook meteen. Dat is ook voor onze supporters van belang. Er kan voorlopig niets geregeld worden. Er kunnen geen tickets verkocht worden voor een wedstrijd waarvan je niet weet of je die moet spelen."

  Er kunnen geen tickets verkocht worden voor een wedstrijd waarvan je niet weet of je die moet spelen.

  Sven Jaecques (Antwerp)

  UEFA: "We hebben niet de gewoonte een zaak te laten aanslepen"

  Bij de Europese voetbalbond UEFA is het vrij stil. Vandaag kwam er toch een korte reactie bij Belga. "We willen geen commentaar geven op de beslissing van het BAS in de zaak rond KV Mechelen", liet een woordvoerder van de UEFA noteren.

   

  "Het klopt dat de wedstrijden tegen Viitorul Constanta er snel aankomen en dus mogen jullie snel een beslissing van ons verwachten. De UEFA heeft niet de gewoonte een zaak te laten aanslepen. Of de beslissing dan vandaag zal vallen? Dat weten we nog niet."

   

  Pierre François, CEO van de Pro League, liet op 1 juli bij de kalendervoorstelling van de Jupiler Pro League voor komend seizoen weten dat de UEFA op 11 juli (vandaag) een beslissing wil nemen. François zei ook dat sancties tot de mogelijkheden behoren en dat het niet ondenkbaar is dat de UEFA het ticket van KV Mechelen afneemt zonder toe te kennen aan een ander Belgisch team.