• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vervaeke krijgt sms van Dumoulin: "Geen training samen, verplichte rust"

  Gert Geens, Louis Vervaeke en Bart Schols

  Gert Geens, Louis Vervaeke en Bart Schols

  Louis Vervaeke leeft mee met zijn kopman Tom Dumoulin. Terwijl hij te gast was bij Sporza Tour kreeg Vervaeke een bericht van de Nederlander. "Apart dat hij niet meteen de juiste diagnose heeft gekregen", zegt Vervaeke.

  Louis Vervaeke was vandaag de gast van Gert Geens en Bart Schols in Sporza Tour op Radio 1. Het eerste gespreksonderwerp was natuurlijk de afwezigheid van Tom Dumoulin in de Tour en ook het nieuws dat de Nederlander nog altijd last heeft van zijn kniepees

   

  "Ik weet er zelf het fijne niet van, ik heb Tom nog niet gesproken", vertelde Vervaeke. "Ik hoop deze week nog een keer met hem te gaan trainen en bij te praten. Ik vind het wel apart dat een renner van zijn kaliber niet meteen de juiste diagnose heeft gekregen en zo lang met vragen is blijven zitten."

   

  En toen kwam de smartphone van Vervaeke tot leven. "Het is een bericht van Tom. Ik had gevraagd om nog een keer samen te gaan trainen, maar hij stuurt nu dat dat niet zal lukken. De blessure is erger dan gedacht en hij moet verplicht rust nemen. Hij gaat er even tussenuit."

   

  Als ploegmaat leeft Vervaeke mee met zijn kopman. "Als sporter wil je altijd een doel hebben en door die problemen moet hij nu voor de tweede of derde keer zijn doelen bijstellen. Dat is niet makkelijk."

  "Ik had in de Giro een opflakkering van zona"

  Vervaeke was erbij in de Giro toen Dumoulin moest opgeven. Dat zette ook zijn Giro op zijn kop. "Na de opgave van Tom heb ik geprobeerd om aanvallend te koersen, dat is wat ik het liefste doe. Bij Sunweb krijg je daar niet vaak de kans toe en ik wou die kans ten volle benutten."

   

  "Ik heb de knop snel omgedraaid om er nog iets van te maken. Ik heb het ook geprobeerd en heb aangevallen. Maar helaas ben ik dan ziek geworden." Vervaeke moest zelf opgeven.

   

  "Mijn vriendin had 2 maanden geleden zona (gordelroos) en ik heb net voor de Giro ook een opflakkering gekregen. Dan weet je dat het een moeilijk verhaal wordt, maar ik wou niet zomaar opgeven. Maar toen de vermoeidheid zich opstapelde, kon mijn lichaam niet meer recupereren."

  Beluister het gesprek met Vervaeke in Sporza Tour

  Beluister de Sporza Koers podcast met Louis Vervaeke