• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Heynen maakt droom waar en wordt coach bij Italiaanse topclub

  0 / 0

  Vital Heynen wordt coach bij de Italiaanse volleybalclub Perugia, een absolute topclub in de laars van Europa. Heynen zal de job combineren met zijn taak als bondscoach van wereldkampioen Polen.

  Heynen is momenteel bondscoach van Polen, waarmee hij in september 2018 wereldkampioen werd, maar het was een publiek geheim dat de energieke Limburger daarnaast ook graag opnieuw bij een club aan het werk zou gaan. Daarmee was hij gestopt op vraag van de Poolse bond.

   

  Het geflirt met Perugia was achter de schermen al even bezig en blijkbaar heeft Heynen zijn Poolse werkgever kunnen overtuigen om nu mee te werken aan een deal.

   

  Voor Heynen is deze opdracht een droom. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt dat hij ooit graag aan de slag wou in het volleybalgekke Italië. Perugia is een absoluut topteam. Het won de Italiaanse competitie in het seizoen 2017-2018.

   

  "Ik heb voor Perugia gekozen omdat ik meteen een goed gevoel had in de gesprekken met de voorzitter, omdat deze stad leeft voor volleybal en omdat dit een team van het allerhoogste niveau is, dat voor alle prijzen kan meevechten", reageert Heynen op de site van Perugia. "Het Italiaanse kampioenschap wordt het belangrijkste doel."