• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Vrijdag Federer-Nadal op Wimbledon: "Mooi dat we er nog altijd staan"

  Roger Federer en Rafael Nadal voor de finale van 2008.

  Roger Federer en Rafael Nadal voor de finale van 2008.

  Rafael Nadal en Roger Federer staan vrijdag in de halve finales van Wimbledon voor de 40e keer in hun carrière tegenover elkaar. Hun laatste confrontatie op het Londense gras was de legendarische finale van 2008.

  In de onderlinge confrontaties heeft Rafael Nadal duidelijk de bovenhand: 24 zeges voor de Spanjaard tegenover 15 voor de Zwitser. De laatste ontmoeting tussen de twee in Wimbledon was de legendarische finale in 2008, toen Nadal na een slopende vijfsetter aan het langste eind trok.

   

  "Zo lang geleden", glimlachte Rafael Nadal toen de pers hem herinnerde aan die wedstrijd. "Ik kijk wel uit naar het duel met Roger. Het is leuk om hier nog eens tegen hem te kunnen spelen. Het is 11 jaar geleden. Dit betekent veel voor mij en voor hem ook, denk ik. Het is mooi dat we er nog altijd staan."

   

  Federer versloeg in de kwartfinales Kei Nishikori en boekte zo zijn 100e zege op Wimbledon, een unicum. Voor de Zwitser heeft Nadal geen geheimen meer. "Ik weet evenveel over hem als hij over mij. Het publiek zal de wedstrijd wel hypen, maar ik ga gewoon mijn eigen spel spelen."

  De fraaiste rally's uit de finale van 2008:

  Herbeleef de volledige finale tussen Federer en Nadal: