• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Dirk Demol: "Het nieuws dat Katjoesja stopt, is voorbarig"

  Dirk Demol in de auto met Jens Debusschere.

  De geruchten rond het einde van Katjoesja en de nieuwe ploeg Corendon-Alpecin maken het niet makkelijker voor Dirk Demol in de Tour. "We moeten kalm blijven en focussen op het sportieve", zegt de Katjoesja-ploegleider. 

  Volgens de geruchtenmolen zou Katjoesja ophouden met sponsoring. Het gevolg zou zijn dat fietsenleverancier Canyon dan zou zorgen voor een nieuwe WorldTour-ploeg Corendon-Alpecin met Mathieu van der Poel als kopman. Hallo, Dirk Demol?

   

  "Het nieuws dat Katjoesja stopt, is voorbarig", zegt de Belgische ploegleider. "De licentie voor volgend jaar is aangevraagd en alles is lopende. We moeten afwachten. Boven ons hoofd zijn ze bezig met de toekomst van onze ploeg. Ik heb er vertrouwen in dat het verder zal gaan."

   

  Renners en staf zouden nochtans een mail gekregen hebben. "We zijn via mail op de hoogte gebracht van de huidige situatie. Dat is dat er onzekerheden zijn, maar dat er oplossingen in de maak zijn. We moeten kalm blijven en ons focusen op het sportieve. Daarvoor zijn we hier."

  We hebben een mail gekregen dat er onzekerheden zijn, maar dat er oplossingen in de maak zijn.

  Dirk Demol

  "Normaal dat link gelegd wordt met Corendon"

  Zo'n situatie, leuk is anders voor een ploegleider in de Tour. "De Tour is een bron van geruchten, je weet hoe dat gaat. Ik word voortdurend aangeklampt. Het is niet makkelijk werken, maar de sfeer in de groep is super."

   

  "We hadden het al moeilijk, want ons plan voor de Tour was Marcel Kittel. Ik wil niks verkeerds zeggen over Marcel, maar zo'n verlies kun je niet opvangen. Elke ploeg hangt af van zijn kopmannen en ik begrijp dat dat niet makkelijk is voor een sponsor. We maken er het beste van."

   

  Ziet Demol zichzelf al als ploegleider van Mathieu van der Poel? "Het is normaal dat de link met de ploeg van Corendon wordt gelegd. Ik heb een contract getekend voor 2 jaar en wacht rustig af." Demol stapte deze winter over van Trek. "Daar zat ik safe, maar er werd al zo lang aan mijn mouw getrokken en dan zet je die stap..."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brussel - Brussel194.5 kmTeunissenTeunissen
  2Brussel - Brussel27.6 kmTJVTeunissen
  3/>Binche - Épernay215 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  4/>Reims - Nancy213.5 kmVivianiJ. Alaphilippe
  5/>Saint-Dié-des-Vosges - Colmar175.5 kmP. SaganJ. Alaphilippe
  6/>Mulhouse - La Planche des Belles Filles160.5 kmTeunsCiccone
  7/>Belfort - Chalon-sur-Saône230 kmGroenewegenCiccone
  8/>Mâcon - Saint-Étienne200 kmDe GendtJ. Alaphilippe
  9/>Saint-Étienne - Brioude170.5 kmImpeyJ. Alaphilippe
  10/>Saint-Flour - Albi217.5 kmvan AertJ. Alaphilippe
  11/>Albi - Toulouse167 kmEwanJ. Alaphilippe
  12/>Toulouse - Bagnères-de-Bigorre209.5 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  13Pau - Pau27.2 kmJ. AlaphilippeJ. Alaphilippe
  14/>Tarbes - Col du Tourmalet111 kmPinotJ. Alaphilippe
  15/>Limoux - Prat d'Albis185 kmS. YatesJ. Alaphilippe
  16/>Nîmes - Nîmes177 kmEwanJ. Alaphilippe
  17/>Pont du Gard - Gap200 kmTrentinJ. Alaphilippe
  18/>Embrun - Valloire208 kmN. QuintanaJ. Alaphilippe
  19/>Saint-Jean-de-Maurienne - Col de l'Iseran89 kmBernalBernal
  20/>Albertville - Val Thorens59.5 kmNibaliBernal
  21/>Rambouillet - Parijs128 kmEwanBernal