• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  STVV: "Antwerp negeert gentlemen's agreement met transfer De Sart"

  De Sart speelde een goed seizoen bij STVV.

  STVV is niet opgezet met de overgang van Alexis De Sart naar Antwerp. Die zou een contract hebben ondertekend bij de oudste club van het land dankzij de wet van '78, maar bij STVV vallen ze uit de lucht.

  Antwerp kondigde gisteren de transfer van Alexis De Sart aan op zijn clubwebsite. De polyvalente middenvelder zou STVV transfervrij verlaten en ondertekende bij de oudste club van het land een contract voor vijf seizoenen.

   

  STVV dacht dat het de optie in het contract van De Sart had gelicht om zo een transfersom te kunnen opstrijken, maar dat ontkennen ze in de entourage van De Sart. Volgens hen is de optie in de verkeerde taal gelicht en is ook de wettelijke loonsverhoging niet toegepast.

   

  Zo werd De Sart een vrije speler na eenzijdige verbreking van het contract (wet van '78) en kon hij kosteloos naar Antwerp vertrekken.

   

  "We nemen akte van de transfer van De Sart naar Antwerp", schrijft de Limburgse club vandaag op Twitter. "De Sart maakte gebruik van de wet van '78 om zich van zijn contractuele plichten bij STVV te ontdoen. Antwerp negeert het gentlemen's agreement hieromtrent. STVV gaat verdere gerechtelijke stappen ondernemen."

  De wet van '78:

  De wet van '78 bepaalt dat een sportbeoefenaar zijn contract, mits een beperkte vergoeding, eenzijdig kan opzeggen. Tussen Belgische voetbalclubs bestaat in principe een gentlemen's agreement om geen spelers aan te trekken die zich dankzij de wet vrijkopen.      

  De tweet van STVV: