• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tom Van Dyck is back! De acteur speelt een sketch speciaal voor Vive le vélo

  Tom Vandyck als de buurman van Wout van Aert

  0 / 0

  Acteur Tom Van Dyck (vooral bekend als Alain Vandam uit "Het Eiland") praatte bij Karl Vannieuwkerke openhartig over zijn zenuwinzinking waardoor hij een half jaar buiten strijd was. Speciaal voor Vive le vélo kroop hij voor het eerst weer in de huid van een personage. 

  Tom Van Dyck over zijn zenuwinzinking: "Ik leerde mezelf relativeren"

  "Ik ben een beetje uit de bocht gevlogen", vertelt Tom Van Dyck. "Een combinatie van te hard werken en het allemaal alleen willen doen. Een zanger heeft een groep, een renner heeft een ploeg. Ik wou veel te veel alleen doen. En ik was nooit tevreden met wat ik deed. Daarbovenop kwam er nog een longontsteking. Ik ging fysiek onderuit."

   

  "Het is heel raar om te zeggen, maar de dood van mijn teerbeminde vriend Christophe Lambrecht gaf zoveel warmte en verbondenheid met mensen die Christophe een warm hart toedragen. Op een of andere manier leerde ik mijn werk, mijn omstandigheden en mezelf relativeren."

   

  "Het belangrijkste zijn je familie en je vrienden. Een pint drinken met de mensen die het goed met je voorhebben en waar je het zelf goed mee voorhebt. En een beetje liefdevoller naar mezelf kijken wat werken betreft."

   

  Tom Van Dyck kroop even in de huid van Rik Schyvens, de buurman van Wout van Aert.

  Tom Van Dyck speelt een sketch speciaal voor Vive le vélo: de hereniging van Wout en hondje Lio

  Mike Teunissen en Maarten Vangramberen

  Buurman Rik is op zoek naar Wout van Aert.

  Tom Van Dyck: "Een beetje uit de bocht gevlogen"

  Bert De Backer kijkt met tranen in de ogen naar "Het Eiland"