• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Na 5 dagen een 1e opgever: Bevin, ploegmaat van Van Avermaet, gooit handdoek

  Patrick Bevin zal niet meer van start gaan in de rit naar La Planche des Belles Filles. De Nieuw-Zeelander brak bij een val in de 3e rit van de Tour enkele ribben. De ploegmaat van Greg Van Avermaet is nog maar de eerste opgever in deze Tour de France.

  Een ogenschijnlijk banale val betekent het einde van de Tour van Patrick Bevin, zijn 3e deelname aan de Ronde van Frankrijk. Met pijn ging hij gisteren toch weer van start, maar hij kwam opnieuw ten val. Daarna besliste de medische staf van CCC dat het welletjes was.

   

  "De onderzoeken hebben 2 gebroken ribben aan het licht gebracht", zegt ploegdokter Max Testa. "We hebben samen beslist dat hij ermee moet stoppen en zich moet voorbereiden op zijn doelen in het 2e deel van het seizoen."

   

  Bevin is nog maar de eerste opgever in de Tour, en dat na de 5e etappe. Toch is dit geen record. In 2016 duurde het tot de 8e etappe toen Mørkøv er de brui aan gaf.

  De val met Bevin