• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot dient schadeclaim in tegen bond en vraagt UEFA om hulp

  Beerschot legt zich niet neer bij de woorden van Pro League-voorzitter Pierre François. Beerschot wil in 1A spelen komend seizoen en heeft een schadeclaim ingediend tegen de voetbalbond voor het geval dat die eis niet wordt ingewilligd. Beerschot vraagt ook hulp van de UEFA.

  Beerschot heeft donderdag officieel gevraagd aan de voetbalbond om in het seizoen 2019-2020 in 1A te mogen spelen. "De plaats waar de club recht op heeft bij schuldverklaring van voetbalclub KV Mechelen", zegt de advocaat van Beerschot Thomas Gillis.

   

  "De beslissing die het BAS woensdag bekendmaakte is een kaakslag voor ons voetbal en bij uitbreiding voor onze volledige sport."

   

  "Beerschot heeft donderdag dan ook aan de UEFA gevraagd haar verantwoordelijkheid op te nemen, actie te ondernemen en te tonen dat het haar menens is in haar harde strijd tegen het fenomeen matchfixing."

   

  Als de hele zaak met een sisser afloopt voor Beerschot, dan wil de club een financiële compensatie. "De club heeft de voetbalbond (KBVB) in gebreke gesteld voor de enorme financiële schade die zij zou lijden indien zij inderdaad niet in de hoogste afdeling zou mogen uitkomen."