• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Verstappen is op dit moment de beste in de F1, beter dan Hamilton"

  Max Verstappen

  Vorig weekend etaleerde Max Verstappen opnieuw zijn kunnen met een onwaarschijnlijke zege in de GP van Oostenrijk. Volgens Christian Horner, baas van Verstappen bij Red Bull, zit de Nederlander in de vorm van zijn leven.

  Max Verstappen laat na een sterk seizoensbegin voorlopig de twee Ferrari-rijders Vettel en Leclerc achter zich in de WK-stand. "Max verkeert in de vorm van zijn leven, de afgelopen 12 maanden is hij de beste rijder in de Formule 1", zegt Chris Horner.

   

  "Waarop ik mij baseer? Kijk naar de resultaten van Max terwijl hij niet de beste auto heeft. Lewis Hamilton heeft het voordeel van zijn ervaring en hij kan beschikken over de beste auto van Mercedes, dat een goed geoliede machine is."

   

  Horner komt zelfs met een opmerkelijke uitspraak. Want ook als Hamilton en Verstappen over dezelfde auto zouden kunnen beschikken, dan schat Horner de Nederlander hoger in. "Van wat ik nu zie van hem, dan kies ik voor Max. Hij heeft in de laatste 12 maanden geen enkele fout gemaakt. Hij gaat elke ronde voluit en haalt het maximale uit de auto."

   

  Verstappen blijft wel het hart op de tong dragen. "Hij is gepassioneerd en deinst er niet voor terug om de dingen te benoemen zoals ze zijn. Daarom houden de mensen van hem", zegt de teammanager van Red Bull.