• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Wuyts bevestigt: "Verbrugghe is op weg naar Cofidis"

  Bondscoach Rik Verbrugghe staat op het punt zijn "bijbaantje" bij Bahrein-Merida volgend seizoen in te ruilen voor een job als sportief directeur bij Cofidis. "Hij zou onder meer een scoutingscel moeten uitbouwen", weet Michel Wuyts.

  Sinds dit seizoen combineert Rik Verbrugghe zijn job als ploegleider bij Bahrein-Merida met die van bondscoach. In de media was al te lezen dat Verbrugghe volgend jaar niet meer voor Bahrein maar voor Cofidis zou werken. Nieuws dat Michel Wuyts kan bevestigen.

   

  "Nu klopt Verbrugghe 100 dagen voor Bahrein-Merida, bij Cofidis zou het nog maar om 50 koersdagen gaan. Daar komen wel nog enkele administratieve dagen bovenop, om de taken onder de ploegleiders te verdelen, maar ook om een scoutingscel uit te bouwen."

   

  "Vooral dat laatste kan belangrijk zijn", valt José De Cauwer in. "Bij de Belgische bond houdt Verbrugghe zich ook bezig met de beloften. Goeie elementen kan hij dan naar Cofidis loodsen."

  "Wat als hij renners van Cofidis moet selecteren voor het WK?"

  Het leek erop dat de dubbele baan van Rik Verbrugghe tijdelijk was, maar dat blijkt dus niet te kloppen. Neemt hij niet te veel hooi op zijn vork? "We mogen daar inderdaad ook kritisch naar kijken", merkt De Cauwer op.

   

  "Wat als er renners van Cofidis voor een EK of WK geselecteerd moeten worden? Vergeet ook niet dat hij de schoonbroer van Greg Van Avermaet is. Anderzijds: Verbrugghe zal hierdoor extra op zijn hoede zijn om geen fouten te maken."

   

  "Ik weet ook dat ze bij de bond heel wat werk overlaten aan assistent-bondscoach Sven Vanthourenhout (ook de bondscoach van de veldrijders). Die zit ook middenin de koers. Hij volgt het wegwielrennen op de voet."