• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Van Aert herhaalt: "Geen WK, want in september bereid ik cross voor"

  Wout van Aert

  Wout van Aert gooit na de Tour de riem eraf.

  De Tour is nog maar 4 dagen ver, maar Wout van Aert bevestigde met verve dat hij zich kan meten met de wereldtop. Bondscoach Rik Verbrugghe deed al verschillende pogingen om Van Aert te overtuigen om straks ook het WK te rijden, maar die houdt het been stijf.

  De kans dat Mathieu van der Poel en Wout van Aert straks samen aan de start van het WK in Yorkshire staan, is nagenoeg onbestaande. Van Aert bevestigde dat het WK niet in zijn planning past. "Mathieu en ik kunnen ook niet in elke koers samen aan de start staan. Hij is hier dan weer niet."

   

  "Het is een logische beslissing dat Mathieu wel naar het WK gaat. Ik had daar misschien ook iets kunnen doen, maar je moet keuzes maken. Hier is het ook mooi om te zijn."

   

  "Ik zal na de Tour nog de eendagskoers in Londen rijden en daarna ga ik op vakantie. In september en oktober bouw ik dan weer op naar het veldritseizoen. Het is belangrijk dat ik een goeie planning maak van mijn winter, ook met het oog op het volgende voorjaar."