• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Usain Bolt: "Huidige Jamaicaanse sprinters zijn een beetje verwend"

  Usain Bolt

  Usain Bolt nam afscheid na het WK 2017 in Londen.

  Na de hegemonie van Usain Bolt lijkt het voor de Jamaicaanse mannen niet meer te lukken in de sprintnummers. De meervoudig olympisch kampioen verwijt de jonge garde een gebrek aan discipline en honger naar succes.

  Usain Bolt hing twee jaar geleden na het WK in Londen zijn spikes aan de haak. Sindsdien zijn de resultaten van de Jamaicaanse sprinters niet om over naar huis te schrijven. "Nu ik de sport vaarwel heb gezegd, voel ik dat het niveau gedaald is", zegt de achtvoudige olympisch kampioen.

   

  "Door mijn aanwezigheid was er motivatie om hard te werken en dat kwam het niveau ten goede." De toekomst oogt evenmin rooskleurig volgens Bolt: "Ik denk niet dat het snel zal verbeteren, want de jonge Jamaicaanse atleten zijn een beetje verwend."

  Voor zijn vrouwelijke landgenoten schat Bolt het WK van eind september in Doha positiever in. "Ik denk dat de vrouwen het door hun drive en ambitie opnieuw zullen waarmaken."

   

  "Ik vind dat onze vrouwen slimmer zijn. Onze sprintsters willen hun doelen bereiken en doen daar alles voor. Ik heb niet het gevoel dat dat bij de mannen ook zo is." Met Shelly-Ann Fraser-Pryce en Elaine Thompson beschikt Jamaica over twee toppers op de sprint.

  Nu ik de sport vaarwel heb gezegd, voel ik dat het niveau gedaald is. Usain Bolt

  Van 27 september tot en met 6 oktober verzamelt de internationale atletiektop in Doha voor het WK.