• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Bolletjestrui Wellens na nieuwe aanval: "Nu neem ik een snipperdag"

  Tim Wellens (l) kiest voor de vlucht van de dag.

  Na twee dagen in de aanval voelt Tim Wellens de vermoeidheid toeslaan. Daarom doet de bolletjestrui het donderdag rustig in de etappe met aankomst bergop in de Vogezen. "Want zaterdag maak ik meer kans", stelt hij.

  Voor de tweede keer in deze Tour trok Tim Wellens ten aanval. "We hadden het plan opgevat om voor de ritzege te strijden, maar daar kregen we niet genoeg voorsprong voor", vertelt de leider in het bergklassement. "Plan B was om punten te sprokkelen en daar ben ik in geslaagd."


  Morgen rijdt Wellens al voor de derde dag met de bolletjestrui in het peloton. "Tot in Parijs gaat me dat niet lukken, dat is niet realistisch."

   

  "Ik had het er gisteren nog over met Thomas (De Gendt, red). Hij heeft de ritten opgesomd waarin er tot 80 punten te verdienen zijn en ik sta er nu 8 voor. Dan is Parijs nog erg ver."

   

  "Ik voel ook dat mijn benen rust kunnen gebruiken. Dat merkte ik vandaag in de ontsnapping. Daarom neem ik morgen een snipperdag met het oog op de vervolg van de Tour, want zaterdag in rit 8 maak ik opnieuw kans op de ritzege."

   

  Morgen speelt Wellens zijn trui dus kwijt. "Ik zie hem het liefst naar Thomas gaan. Hij beschikt over erg goeie benen, maar voorlopig heeft hij geen geluk. Ze zitten erg snel op zijn wiel."

  Bergklassement na rit 5Bergklassement na rit 5

    naamploegresultaat
  1Tim WellensLTS17
  2Toms SkujinšTFS9
  3Xandro MeurisseWGG6
  4Simon ClarkeEF14
  5Greg Van AvermaetCCC2
  6Wilco KeldermanSUN1
  7Michael SchärCCC1
  8Julian AlaphilippeDQT1
  9Nairo QuintanaMOV1
  10Lennard KämnaSUN1

  VIDEO: Het interview met Tim Wellens

  Thomas De Gendt heeft een nieuw plan: