Ga naar de inhoud

Bolletjestrui Wellens na nieuwe aanval: "Nu neem ik een snipperdag"

 wo 10 juli 2019 18:30
Tim Wellens (l) kiest voor de vlucht van de dag.

Na twee dagen in de aanval voelt Tim Wellens de vermoeidheid toeslaan. Daarom doet de bolletjestrui het donderdag rustig in de etappe met aankomst bergop in de Vogezen. "Want zaterdag maak ik meer kans", stelt hij.

Voor de tweede keer in deze Tour trok Tim Wellens ten aanval. "We hadden het plan opgevat om voor de ritzege te strijden, maar daar kregen we niet genoeg voorsprong voor", vertelt de leider in het bergklassement. "Plan B was om punten te sprokkelen en daar ben ik in geslaagd."


Morgen rijdt Wellens al voor de derde dag met de bolletjestrui in het peloton. "Tot in Parijs gaat me dat niet lukken, dat is niet realistisch."

 

"Ik had het er gisteren nog over met Thomas (De Gendt, red). Hij heeft de ritten opgesomd waarin er tot 80 punten te verdienen zijn en ik sta er nu 8 voor. Dan is Parijs nog erg ver."

 

"Ik voel ook dat mijn benen rust kunnen gebruiken. Dat merkte ik vandaag in de ontsnapping. Daarom neem ik morgen een snipperdag met het oog op de vervolg van de Tour, want zaterdag in rit 8 maak ik opnieuw kans op de ritzege."

 

Morgen speelt Wellens zijn trui dus kwijt. "Ik zie hem het liefst naar Thomas gaan. Hij beschikt over erg goeie benen, maar voorlopig heeft hij geen geluk. Ze zitten erg snel op zijn wiel."

Bergklassement na rit 5

naampuntenploeg
1
Tim Wellens
17
Lotto - SoudalLTS
2
Toms Skujinš
9
Trek - SegafredoTFS
3
Xandro Meurisse
6
Wanty - Gobert Cycling TeamWGG
4
Simon Clarke
4
EF Education FirstEF1
5
Greg Van Avermaet
2
CCC TeamCCC
6
Wilco Kelderman
1
Team SunwebSUN
7
Michael Schär
1
CCC TeamCCC
8
Julian Alaphilippe
1
Deceuninck - Quick-StepDQT
9
Nairo Quintana
1
Movistar TeamMOV
10
Lennard Kämna
1
Team SunwebSUN

VIDEO: Het interview met Tim Wellens

Thomas De Gendt heeft een nieuw plan:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.