• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tim Merlier: "Enkele jaren geleden sprintte ik nog mee met Groenewegen"

  Bart Schols, Tim Merlier en Gert Geens

  Belgisch kampioen Tim Merlier (m) is op bezoek bij Sporza.

  De Belgische kampioen Tim Merlier veert telkens op wanneer ze gaan sprinten in de Ronde van Frankrijk. "Daar zou ik me graag een keer in mengen", vertelt de snelle renner tijdens een bezoek aan onze redactie. "Maar in de winter blijf ik crossen."

  "Focus me nu op het EK"

  Twee weken geleden verraste Tim Merlier met de Belgische wielertitel in Gent. "Ik mag een keer bij Sporza over de vloer komen, voorts is er weinig veranderd", lacht de 26-jarige coureur.

   

  "In de Tour was het ongetwijfeld een groter circus geweest. Misschien komt dat volgend jaar een keer. Laat ons eerst beginnen met het voorjaar. Dat zal al erg mooi zijn in die Belgische kampioenentrui."

   

  Op zijn eerste koers in de Belgische trui moet Merlier nog twee weken wachten. "Dat wordt Pino Cerami. Al mag er wat mij betreft nu al eentje komen."

   

  Daarna wil Merlier scoren op het Europees kampioenschap van 11 augustus in Alkmaar. "Daar focus ik me nu op. Als ik daar mag sprinten, maak ik kans op een mooie ereplaats."

   

  VIDEO: Tim Merlier sprint naar de Belgische driekleur

  "Train nog niet zo vaak op mijn sprint"

  Ondertussen kijkt Tim Merlier net als u naar de Ronde van Frankrijk."Ik zou me graag eens mengen in een massasprint. Telkens ik er een zie, veer ik recht en vraag ik me af waar ik zou stranden. Moeilijk te zeggen, want zo'n sprint verloopt altijd chaotisch. En de Tour is ook een niveau hoger", beseft hij.

   

  "Vijf jaar geleden sprintte ik nog mee met Dylan Groenewegen in de ZLM Toer, maar die heeft ondertussen een grote stap voorwaarts gezet. Bij Jumbo-Visma werkt hij hard aan zijn snelheid."


  Die stap kan Merlier ook nog zetten. "Ik schaaf op training nog niet te vaak aan mijn sprint", geeft de Belgische kampioen mee. "Ik werk nog maar sinds dit jaar echt aan mijn spiermassa."


  Volgens Mario De Clercq moet Merlier zo snel mogelijk een grote ronde rijden. "Dat zou me zeker sterker maken als renner. En dan weet ik ook hoe mijn lichaam reageert, want een wedstrijd van 3 weken is best lang."

   

  VIDEO: Tim Merlier sprint naar de zege in de Elfstedenronde

  Vijf jaar geleden sprintte ik nog mee met Dylan Groenewegen, maar die heeft ondertussen een grote stap voorwaarts gezet.

  Tim Merlier

  Tegen vriend Van Aert koersen: "Blijven professionals"

  Tim Merlier rijdt sinds kort voor de ploeg van Mathieu van der Poel. "We hebben nog niet samen gekoerst en dat zal deze zomer ook niet gebeuren, denk ik. Het zou wel leuk zijn om met zo'n superman een wedstrijd te rijden", stelt Merlier, die lang in het team zat van Van Aert. Nu moet hij het plots opnemen tegen zijn goeie vriend. "Maar we zijn allemaal professionals", lacht de Belgische kampioen.

  Wout van Aert en Tim Merlier hebben samen gekoerst en gecrost. Nu rijdt Merlier voor het team van Mathieu van der Poel.

  "Liever elke week een veldrit"

  Tim Merlier blijft wel veldrijden in de winter. "Omdat ik erg graag cross", legt hij uit in onze radiostudio. "En omdat ik niet de renner ben die elke dag in Spanje duurtrainingen wil afwerken. Geef mij dan maar elke week een veldrit."

  VIDEO: Tim Merlier in onze Facebookstudio

  U kon via Facebook vragen afvuren op Tim Merlier. Zo wilde u weten of er al ploegen zijn komen aankloppen na het BK. "Er zijn teams met interesse", antwoordde Merlier, "maar bij Corendon-Circus lig ik nog een jaar onder contract."

   

  Meer vragen en antwoorden ziet u hieronder: