• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Felipe Avenatti ruilt Bologna (en Kortrijk) voor Standard

  Felipe Avenatti

  Felipe Avenatti poseert met het shirt van Standard.

  Standard heeft de transfer van Felipe Avenatti afgerond. De kopbalsterke spits uit Uruguay komt over van Bologna, maar speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Kortrijk. In 32 wedstrijden was hij goed voor 15 goals. 

  De transfer van Felipe Avenatti naar Standard komt natuurlijk niet als een verrassing. De transfer hing al een tijdje in de lucht en de boomlange Uruguayaan (1,96 meter) trainde zelfs al een tijdje mee bij Standard. Michel Preud'homme heeft zo zijn beoogde spits beet.

   

  "Standard, Bologna en Felipe Avenatti hebben een akkoord bereikt: de aanvaller verbindt zich aan onze club", laat Standard weten. Over de transfermodaliteiten communiceerde de club niet.

   

  Vorig seizoen werd Avenatti door Bologna uitgeleend aan KV Kortrijk. Daar vond hij na een kleine aanpassingsperiode zijn draai. In 32 wedstrijden was hij goed voor 15 goals. Het seizoen daarvoor kwam hij bij Bologna in de Serie A weinig aan de bak.