• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Sprinttrein Soudal-Lotto nog niet op de rails: "Probleem dat al langer speelt"

  Caleb Ewan

  Caleb Ewan (r) met zijn ploegmaats van Soudal-Lotto. "Ik ben overtuigd dat hij kan winnen, maar dan moet de timing perfect zijn."

  De sprinters hebben zich in deze Tour nog maar 2 keer kunnen uitleven, maar toch steekt de eerste kritiek op Soudal-Lotto nu al de kop op. "Ze zijn zoekende", stellen radiocommentatoren Christophe Vandegoor en Sven Nys vast.

  "In het verleden kwam het ook vaak voor dat we de Lotto's op 5 à 6 kilometer wel vooraan zagen, maar als het om de knikkers ging stond André Greipel er regelmatig alleen voor", zegt Christophe Vandegoor.

   

  "Nu zie je dat ze opnieuw zoekende zijn, daarom dat ze Ewan kwijtgeraakten in de sprint gisteren. Kluge lijkt me niet helemaal top. De Buyst is dat wel en hij heeft dan toch nog geprobeerd om Ewan naar voren te brengen. Twee 3e plaatsen, dat is niet slecht, maar daarvoor kom je niet naar de Tour."

   

  "Dit is geen probleem van de afgelopen dagen", valt Sven Nys in. "Je ziet wel vaker hier en daar fouten gebeuren. Soudal-Lotto wordt ook vaak vergeleken met die andere Belgische topploeg, Deceuninck-Quick Step. En die gaan wel met veel overwinningen lopen. Daarom dat de kritiek snel de kop opsteekt."

   

  "Ik ben ervan overtuigd dat Ewan kan winnen, maar de timing moet dan wel perfect zijn. Ze moeten hem niet op 5 kilometer van de finish brengen, maar meer in de laatste kilometer. Dan kan Ewan zijn ding doen. Want ik schat hem qua topsnelheid op het niveau van Viviani of misschien zelfs hoger. Alleen werd die wel fantastisch gebracht."

  "Bij onderhandelingen met renners is er vaak ook wrijving"

  Sven Nys merkt nog een ander verschil op tussen Deceuninck-Quick Step en Soudal-Lotto. "Er zijn ook renners die bij Deceuninck-Quick Step vertrekken, maar die willen meestal wel blijven. Alleen is daar dan geen budget voor."

   

  "Maar kijk bij Soudal-Lotto naar de contractperikelen met Campenaerts. Ook daar gaat het wellicht over budgetten, maar er is toch ook duidelijk wrijving. Ik denk dat er heel wat ploegen jaloers zijn op de sfeer die bij Deceuninck-Quick Step hangt."