• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Oudste Grand Prix van F1 blijft 5 jaar langer op de kalender

  " "

  In 1950 werd de eerste WK-race gereden in Silverstone.

  Silverstone is ook de volgende vijf seizoenen gastheer voor de Formule 1. De onderhandelingen over een verlengde samenwerking duurden lang omdat Silverstone niet langer torenhoge bedragen wou betalen aan de F1.

  Er bestond lang onzekerheid over het voortbestaan van de oudste Grand Prix in de koningsklasse. Het huidige contract van de GP van Groot-Brittannië loopt dit jaar af en onderhandelingen over een nieuw akkoord duurden lang.

   

  Silverstone wil niet langer torenhoge bedragen aan de eigenaren van de Formule 1 betalen om de race te mogen organiseren. De Engelsen haalden blijkbaar hun slag thuis. Silverstone staat na dit seizoen zeker nog 5 seizoenen op de kalender.

   

  Het Engelse circuit was op 13 mei 1950 gastheer van de eerste race in de Formule 1 die deel uitmaakte van het wereldkampioenschap. Silverstone is uitgegroeid tot een van de best bezochte GP's, met vorig jaar op de racedag 140.000 toeschouwers. Dit seizoen staat Silverstone komend weekend op de kalender (14 juli).