• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hermans fietst frustraties weg in Oostenrijk en slaat dubbelslag

  Ben Hermans (Israël Cycling Academy) heeft de eerste bergrit in de Ronde van Oostenrijk naar zijn hand gezet. Hij won de vierde bergrit is meteen ook de nieuwe leider. Vrijdag eindigt de Ronde van Oostenrijk.

  De vierde etappe was kort (103 kilometer), maar erg pittig met aankomst op de top van de Fuscher Törl op een hoogte van 2.400 meter. Uit een vlucht van zeven renners bleef de Italiaan Edoardo Zardini vooraan over, maar op de ellenlange slotklim werd hij terug bijgehaald door een elitegroepje.

   

  Daar toonden vooral Anacona (Movistar) en O'Connor (Dimension Data)  zich actief. O'Connor begon met een klein kloofje aan de slotkilometer, maar Ben Hermans slaagde er toch nog in op en over de koploper te gaan richting zijn eerste zege van het seizoen.

   

  Hermans wordt meteen ook de nieuwe leider. In de stand heeft hij acht seconden voorsprong op O'Connor en dertien op Anacona. Een flinke opsteker voor de 33-jarige renner, die na een val in de Waalse Pijl en de Ronde van Limburg lang sukkelde met zijn knie en daarom nog forfait gaf voor het BK in Gent.

   

  De Ronde van Oostenrijk eindigt vrijdag met een aankomst bergop op de Kitzbüheler Horn, waar Hermans een jaar terug de basis legde voor eindwinst.

  Uitslag rit 4

  Stand na rit 4:

  1. Ben Hermans, in 15u32'23"
  2. Ben O'Connor (Aus) op 8"
  3. Winner Anacona (Col) - 13"
  4. Eduardo Sepulveda (Arg) - 34"

  5. Stefan de Bod (ZAf) - 47"
  15. Eliot Lietaer - 2'52"
  18. Thomas Degand - 3'32"