• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Penninckx: "We voelen ons beetje als na de bekerfinale"

  Dieter Penninckx

  Dieter Penninckx is hoofdaandeelhouder van KVM.

  De uitspraak van het BAS zorgt voor dolle vreugde bij KV Mechelen. Niet alleen bij de spelers, maar ook bij hoofdandeelhouder Dieter Penninckx. "Het BAS volgt onze argumentatie."

  "We voelen ons als na de bekerfinale"

  Dieter Penninckx, die geen rol speelde in de zaak van de vermeende matchfixing, vernam de uitspraak van het BAS in de auto. "Ik was zelf aan het telefoneren, toen ik drie oproepen na elkaar kreeg van onze advocaat. Tegen de tijd dat ik had teruggebeld, had ik een berichtje: "1A!!!"", vertelt Penninckx.

   

  "We voelen ons een beetje als na de gewonnen bekerfinale. We hebben altijd de argumenten aangevoerd dat degradatie niet kon en de arbiters van het BAS zijn ons daarin nu gevolgd."

   

  "Ik was onderweg naar Londen, maar ik ben teruggekeerd. Het is de bedoeling dat ik straks nog naar de spelers en de staf afzak (die op stage zijn in Nederland, red)."

  We hebben altijd de argumenten aangevoerd dat degradatie niet kon en de arbiters van het BAS zijn ons daarin nu gevolgd.

  "Nooit bang geweest, we verdienen geen straf"

  De uitspraak van het BAS dat KV Mechelen niet kan degraderen, betekent niet dat de club wordt vrijgesproken van matchvervalsing. "Het BAS zal ook uitspraak doen over de andere elementen, maar ook daar hebben we een sterk dossier. We blijven vol vertrouwen", is Dieter penninckx zeker van zijn zaak. 

   

  "Ik ben nooit bang geweest. KV Mechelen verdient geen straf. Tegen wie zegt dat we wel hebben valsgespeeld, zeg ik dat we niets gedaan hebben. Dat zullen we blijven verdedigen."

   

  "Het allerbelangrijkste voor ons is dat we weten dat we in 1A blijven. We verwachtten dat 2 weken geleden al te weten. De druk op de spelers, fans en iedereen bij de club nam daardoor toe."

   

  "Ik moet de spelers en staf feliciteren met de manier hoe ze dit hebben volgehouden. Ook een club leiden als dit boven je hoofd hangt, is moeilijk. Ook op vlak van transfers. Een budget voor 1A of 1B is iets helemaal anders, dat weet iedereen. Nu kunnen we aan de slag."

  Vrancken: "Een last valt van de schouders van de spelers"

  Ook trainer Wouter Vrancken reageerde erg opgelucht. "We zijn een beetje euforisch natuurlijk. Een last is van de schouders van de club, maar zeker ook van de spelers gevallen."

   

  "Dit hing niet alleen als een zwaard van Damocles boven onze voorbereiding, we hebben ook een aantal maanden moeten presteren onder moeilijke omstandigheden in het vorige seizoen. In de voorbereiding was het moeilijk om de focus te houden omdat je niet echt een doel hebt. Sommige spelers waren misschien ook bezig met hun directe toekomst."

   

  "Dat valt nu wat van de schouders. Het lijkt me dus ook normaal dat we een feestje hebben gebouwd nadat we het nieuws hoorden. Het is dan wel leuk dat je op zo een moment allemaal samen bent. De duidelijkheid die er nu is, kan alleen maar tot beter werk leiden en een boost geven."

   

  "Of er spelers zijn vertrokken omwille van de onzekerheid? Nee, ik denk dat we 99 procent van de kern van vorig seizoen hier samen hebben op stage. Alleen Mera, Matthys en De Witte zitten niet meer in de kern."