• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Philipsen na berewerk voor Kristoff: "Alex is heel dankbaar"

  Jasper Philipsen oogstte heel wat lof voor het werk dat hij gisteren leverde in de sprintvoorbereiding voor Alexander Kristoff. "Maar ik ben nu nog niet sterk genoeg om zelf te sprinten voor de zege."

  Alexander Kristoff eindigde gisteren 2e in de sprint in Nancy en dat had hij voor een groot deel te danken aan zijn loods Jasper Philipsen, die niet te beroerd was om zelfs Peter Sagan opzij te duwen.

   

  "Ik probeerde mezelf gewoon uit de wind te zetten, omdat ik weet dat ik maar 1 inspanning kan doen om Alex af te zetten", zegt de nuchtere Philipsen over dat manoeuvre.

   

  "Alex is heel dankbaar voor wat ik doe en ik ben dan weer blij dat hij mijn werk apprecieert. Ik ben nu nog niet sterk genoeg om zelf mee te doen voor de zege in de sprint, maar ik krijg de komende jaren nog wel kansen."

   

  Philipsen is met zijn 21 jaar de jongste renner in deze Tour. "Het is allemaal een groot circus, maar op dit moment vind ik het nog allemaal heel plezant. Dat zou wel eens kunnen veranderen als de bergen eraan komen", lacht Philipsen.

  Philipsen in de clinch met Sagan in de sprintvoorbereiding