• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Origi tekent nieuw langdurig contract bij Liverpool: "Ik werd hier man"

  Divock Origi

  Divock Origi kust de Beker met de Grote Oren, die hij zelf met zijn goals naar Liverpool haalde.

  Divock Origi heeft zijn toekomst bij Liverpool bezegeld met een nieuw "meerjarig" contract. "Dit is een fantastische club, ik heb mij hier altijd goed gevoeld", zegt de Rode Duivel.

  In de slotfase van het voorbije seizoen speelde Divock Origi een cruciale rol in de Premier League en vooral de Champions League voor Liverpool. Met een doelpunt in de finale bezorgde hij zijn club de Beker met de Grote Oren.

   

  Die prestaties leverde Origi heel wat interesse op van andere clubs - ook al omdat hij bij Liverpool gevangen zit in een rol als supersub - maar uiteindelijk kiest de Belgische aanvaller toch voor een verlengd verblijf aan de Merseyside.

   

  "Ik heb mij hier altijd goed gevoeld. Ik heb hier getekend toen ik nog maar 19 was en ben hier een man geworden." Origi heeft er diep in zijn hart dan ook nooit aan getwijfeld dat hij bij Liverpool zou blijven. "Je hebt het gevoel dat hier iets speciaals aan het gebeuren is."

  "Mijn topjaren komen er nu aan"

  Origi staat in de pikorde bij Liverpool nog altijd achter jongens als Firmino, Salah en Mané, maar zelf hoopt hij om de komende jaren in de hiërarchie op te kunnen klimmen. "Ik wil blijven groeien en later op mijn carrière kunnen terugkijken en trots zijn dat ik al mijn talent heb kunnen benutten."

   

  "Ik denk dat de komende jaren speciaal worden, misschien wel mijn topjaren. Ik hoop het onderste uit de kan te kunnen halen", klinkt het ambitieus bij de 24-jarige Origi.