• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  VIDEO: Wegenwerkers bewerken nog snel grindstroken op stevige slotklim

  Tourcol Planche des Belles Filles

  "Alles komt in orde", verzekert deze man ons.

  In de Ronde van Frankrijk maken de renners zich op voor de eerste aankomst bergop. Vanmiddag doemt in de Vogezen La Planche des Belles Filles op. Wegenwerkers duwen voor alle zekerheid nog de onverharde stroken aan.

  Met de pletwals La Planche des Belles Filles op

  In rit 6 van de Tour is het klimmen geblazen in de Vogezen. Het peloton moet maar liefst 6 cols over en dan is er nog La Planche des Belles Filles, een stevige slotklim van 1e categorie.

   

  Die laatste col staat niet voor het eerst op het programma van de Ronde van Frankrijk. De klim is wel een kilometer langer dan de voorbije 3 keer. En die slotkilometer loopt grotendeels over onverharde wegen.

   

  Om rampscenario's en stofwolken zoals in de Strade Bianche te voorkomen, zijn wegenwerkers gisteren nog druk in de weer geweest om de grindwegen aan te drukken met een pletwals. "Alles komt in orde", verzekerde een ijverige wegenwerker ons.

  La Planche des Belles Filles

  De laatste 100 meter is wel geasfalteerd, maar die piekt wel naar 24 procent. Slipgevaar!

  Volg rit 6 vanmiddag live op Sporza

  Wie straks de pletwals wordt op La Planche des Belles Filles kunt u live beleven bij Sporza: op Eén, op Radio 1, op www.sporza.be en in de Sporza-app. Rit 6 gaat officieel van start om 13.25u.

  Het ritprofiel van een epische Vogezenrit: