• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  "Renners Katjoesja kregen te horen dat de ploeg ermee stopt"

  Katjoesja

  Katjoesja is sinds 2009 een vaste waarde in het peloton. Het werd gebouwd op de restanten van de Tinkoff-ploeg.

  Het gerucht dat de stekker eruit wordt getrokken bij Katjoesja doet al een tijdje de ronde, maar vandaag lanceerde de Franse sportkrant L'Equipe het nieuws dat de renners te horen hebben gekregen dat de ploeg ermee ophoudt.

  Volgens de informatie van L'Equipe hebben de bestuurders van Katjoesja-Alpecin gisteravond aan de renners laten weten dat ze mogen uitkijken naar een andere ploeg. Het Russische team zou dan ook geen WorldTour-licentie meer aangevraagd hebben voor volgend seizoen.

   

  Dat betekent wel niet automatisch dat de sponsors Katjoesja en Alpecin ook uit het wielerpeloton verdwijnen. Israel Cycling Academy en Corendon-Circus zouden de topkandidaten zijn voor een fusie.

   

  Een samensmelting met Corendon zou logisch zijn, omdat hun kopman Mathieu van der Poel een (persoonlijke) deal heeft met fietsenfabrikant Canyon, dat momenteel ook met Katjoesja gelieerd is. Israel Cycling Academy aast dan weer al een tijdje op een WorldTour-licentie.

  Merlier: "Ik weet niets over een fusie"

  Ook Michel Wuyts en José De Cauwer beseffen dat de weg nu vrij is voor een fusie tussen Katjoesja-Alpecin en Corendon-Circus. "Al zal er bij een fusie wel flink geschrapt moeten worden in het aantal renners en ploegleiders", werpt Wuyts op. De Cauwer: "Bij Corendon hebben ze op dit moment nog geen uitgebreide kern, ook niet qua ploegleiders. Vooral Michel Cornelisse en Christoph Roodhooft doen dat daar."

   

  Tim Merlier, de Belgische kampioen van Corendon, was uitgerekend vandaag te gast bij Sporza Tour. "Maar ik weet helemaal niets over een mogelijke fusie. Ik hoor en lees ook alleen maar dingen in de pers. Vandaag spreek ik wel met het management. Misschien weet ik dan meer."