• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Beerschot: "Bond moet dit oplossen, desnoods met 17 clubs in 1A"

  Walter Damen.

  Walter Damen is ondervoorzitter en advocaat van Beerschot.

  Beerschot wil niet het slachtoffer zijn van de uitspraak van het BAS in de zaak rond wedstrijdvervalsing. Dat was de essentie van een inderhaast samengeroepen persconferentie van de club.

  Door de uitspraak van het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) lijkt er volgend seizoen geen plaats voor Beerschot in 1A. Een teleurstellende en onterechte beslissing vindt Beerschot-advocaat Walter Damen.

   

  "Het BAS heeft zich bij zijn beslissing duidelijk enkel gebaseerd op de term "betrokken seizoen" in het reglement. Dit heeft volgens ons niets te maken met de geest van het reglement. Elk team kan op die manier wedstrijden proberen te regelen op het einde van het seizoen. Dit is een voetballand als België onwaardig."

   

  Beerschot benadrukt dat zij niets misdaan hebben en dus ook niet het slachtoffer willen zijn. Ze viseren de voetbalbond: "We eisen van de bond om op zeer korte termijn zijn verantwoordelijkheid te nemen."

   

  "Elke officiële instantie in België heeft de poging tot matchfixing als bewezen geacht. We willen dat de competitiestart wordt uitgesteld en dat Beerschot zal toegelaten worden in 1A. Het is aan de KBVB en de Pro League om ervoor te zorgen dat eerlijke ploegen, zoals wij, niet worden gestraft door een onduidelijk en slecht opgesteld bondsreglement."

   

  "Een competitie met 17 ploegen is mogelijk voor ons, maar het is aan de bond om daar over na te denken. Als men wil kan men dit onmiddellijk oplossen, maar ik ben heel benieuwd naar het standpunt van de bond. Het is nu nog dat hij scheve situaties kan rechtzetten."