• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Hermans boekt weer succes in schaduw van Tour: "Mijn naam wordt er niet mee gemaakt"

  Hermans kwam als eerste boven op de Grossglockner.

  In de schaduw van de Ronde van Frankrijk is Ben Hermans aan een uitstekende Ronde van Oostenrijk bezig. Na winst in de 4e rit gaat hij op zoek naar zijn 2e eindzege op een rij. "Het is hier wel fijn en relax koersen, maar die aandacht van in de Tour krijg je nooit", vertelt de Belg van Israël Cycling Academy.

  Met zijn zege in rit 4 in Oostenrijk sloot Ben Hermans ook een lastige periode af waarin hij sukkelde met knieproblemen. "Al vanaf eind april had ik te kampen met die blessure en pas eind mei kon ik weer een beetje normaal fietsen. Pas vanaf juni kon ik weer trainen. Het liep zeker niet van een leien dakje in de Ronde van België bijvoorbeeld, maar iedere koers ging het beter en beter. Nu is het nog niet 100 procent weg, maar in deze koers op deze wegen lukt het wel. Als ik niet te veel moet sprinten en optrekken."

   

  "Deze zege was dan ook een hele opluchting. Normaal als je zo'n etappe wint en de leiderstrui pakt, krijg je al redelijk veel stress om het te verdedigen, maar nu voelt het als een last die van me af valt. Ik kan heel ontspannen toeleven naar die twee laatste etappes."

   

  Daarin wil Hermans voor alle duidelijkheid wel zijn trui verdedigen. "Het zou geweldig zijn om hier twee jaar op een rij te winnen. Morgen is het niet zo'n lastige rit, maar dat kan het wel worden als ik geïsoleerd raak. Movistar zal dat zeker proberen. Mijn ploeg is niet zo sterk als vorig jaar. Toen konden we koers 6 dagen controleren en moesten we niet onderdoen voor de WorldTour-ploegen. Maar als morgen goed verloopt, zal ik klaar zijn voor de lastigste rit: de slotrit met de aankomst op de Kitzbüheler. Daar won ik vorig jaar dus die helling ligt me."

   

  Hoe is het eigenlijk om te koersen in de schaduw van de Tour? "Het is wel fijn en relax. Dus de koers op zich is misschien wel leuker, maar natuurlijk die aandacht krijg je nooit. Mijn naam wordt hier niet gemaakt. Alleen de ploegleiders en -managers zien je prestaties hier. In de media verschijnt het bijna niet. Ik presteer wel meestal goed in de koersen wanneer er ook andere grote koersen bezig zijn. Ik ben er niet echt mee gediend."

  Ik presteer meestal goed in koersen wanneer er ook andere, grotere koersen bezig zijn.

  Ben Hermans

  "De Belgen in de Tour zullen nog wel een rit winnen"

  "Ook wij volgen de Tour wel natuurlijk", geeft Hermans toe. "Dat is het voordeel van de Ronde van Oostenrijk. De aankomsten zijn hier vroeg, dus we kunnen naar de Tour kijken. Mijn conclusies tot nu toe? Dat de Belgen goed bezig zijn. Ze zullen nog wel een rit winnen, of twee of drie."